to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 07.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Καταδικάζουν οι φωτορεπόρτερ τη βίαιη επίθεση Κασιδιάρη

Το συγκεκριμένο επεισόδιο σε «ζωντανή μετάδοση» με τρόπο που δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση, αποκαλύπτει μια γενικευμένη τραμπουκική συμπεριφορά που εδώ και καιρό γνώρισαν πολλοί συνάδελφοί μας.


H Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταδικάζει τη βίαιη επίθεση του εκπροσώπου τύπου της «Χρυσής Αυγής», βουλευτή κ. Ηλ. Κασιδιάρη, κατά των βουλευτών κ.κ. Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Αντ1.


Τονίζουμε, αναπαράγοντας και τα λόγια του Προέδρου της Βουλής, πως «η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».


Το συγκεκριμένο επεισόδιο σε «ζωντανή μετάδοση» με τρόπο που δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση, αποκαλύπτει μια γενικευμένη τραμπουκική συμπεριφορά που εδώ και καιρό γνώρισαν πολλοί συνάδελφοί μας.


Εκτός από το πασίγνωστο πλέον «εγέρθητω»(!), έχουν επανειλημμένα προπηλακίσει τόσο με χειροδικία όσο και με λεκτικές απειλές τους συναδέλφους, οι οποίοι ασκούν το λειτούργημά τους με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο προπηλακισμός των απεργών εργαζομένων στο χώρο των Μ.Μ.Ε, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, από μηχανοκίνητη πορεία των μελών της Χρυσής Αυγής.


Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, παρά τις απειλές και σε πείσμα όσων δεν θέλουν αυτόπτες μάρτυρες, τηρώντας τους κανόνες της δεοντολογίας μας, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας, γιατί «εμείς είμαστε τα μάτια του κόσμου».



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε


Διαβάστε εδώ τη δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμμη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)