to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 11.07.2014

Κοινωνία

Καταδικάζουν οι εργαζόμενοι το περιστατικό χρηματισμού γιατρού του Ευαγγελισμού

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ)


Με αφορμή το περιστατικό χρηματισμού γιατρού του Ευαγγελισμού για να χειρουργήσει ασθενή έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

          Όχι μόνο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούμε πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση, αλλά και εκτιμάμε ότι το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών - και των υπόλοιπων υγειονομικών - που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.

          Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έκταση που παίρνει δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα υγείας!

          Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό. Έχει και «χθες» και «αύριο», όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, όσο υπάρχουν δεκάδες ανενεργά χειρουργικά τραπέζια στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο εμπεδώνεται η αντίληψη στο σύστημα που ζούμε ότι τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα.

          Σε καμιά περίπτωση οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται απ΄τον ασθενή.

          Καλούμε όλο το λαό που υποφέρει να ενωθεί με τους τίμιους μαχόμενους υγειονομικούς στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

          Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα ν’αξιοποιηθούν ως επιχείρημα από το Υπουργείο Υγείας για να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» στα νοσοκομεία με την καθιέρωση ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων.

          Αν πραγματικά υπάρχει η βούληση να λυθεί το πρόβλημα της λίστας αναμονής και να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χρηματισμού πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα ανενεργά χειρουργικά τραπέζια με άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)