to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 17.10.2013

Καταδικάζω το αυγολέμονο απ' όπου κι αν προέρχεται!

Γράφει η Παπαλάμπραινα


Στο πλαίσιο μια ευρύτατης προσπάθειας της κυβέρνησης να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας και να απομονωθούν οι ακραίοι υποστηρικτές βίαιων συμπεριφορών, το επικοινωνιακό επιτελείο «Μουρούτης-Μονταζιέρα και Σία» επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

Κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν ότι απομένουν μερικές μόνο... πινελιές και η τελική έγκριση των στενών συνεργατών της ομάδας Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε και λοιπών προπαγανδιστών της κοινωνικής ειρήνης.

Με βάση τις διαρροές, το σχέδιο περιλαμβάνει πλήθος κομβικής σημασίας απαγορεύσεων:

Λαϊκά άσματα

Στην κατηγορία "λαϊκά άσματα" στην κορυφή των απαγορευμένων καλλιτεχνικών δημιουργιών φιγουράρει το "Χτύπα κι άλλο θα τ' αντέξω". Ο Θάνος Πετρέλης φέρεται να έχει ερωτηθεί για το θέμα και να έχει απαντήσει ότι "αν είναι για το καλό του τόπου και της πατρίδας, ας θυσιάσω ένα μέρος της επιτυχίας μου". Στη ίδια κατηγορία συναντάμε και το "Τι το θες το κουταλάκι, να μου δώσεις το φαρμάκι;".

Το άσμα "Κάποιος χτύπησε την πόρτα" που υπήρχε σκέψη να απαγορευθεί, την τελευταία στιγμή... αθωώθηκε, διότι "κάποιος χτύπησε την πόρτα μα ήταν ο βοριάς".

Για καθαρά πολιτικούς λόγους από την κατηγορία των απαγορευμένων τραγουδιών αφαιρέθηκαν και τα "Λεμονάδικα", αφού ο στίχος "κυρ αστυνόμε μη βαράς" δεν θεωρήθηκε κολάσιμος, αλλά υπόδειγμα νομοταγούς συμπεριφοράς.

Εγκύκλιος που θα φτάσει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όλης της χώρας θα απαγορεύει και το παιδικό τραγουδάκι "Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ" που μολύνει τις αθώες ψυχές μικρών παιδιών.

Στο σχέδιο της ομάδας των εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνονται και ενέργειες προώθησης συγκεκριμένων τραγουδιών που θα λειτουργήσουν προπαγανδιστικά στην θεάρεστη προσπάθεια. Λέγεται ότι το γνωστό άσμα "Άσε με να σ' αγαπάω" θα γίνει προσπάθεια να γίνει ο "εθνικός ύμνος" κάθε λογικού πολίτη. Το "εσύ να φταις κι εγώ συγνώμη να ζητάω" θα επιδιωχθεί με κάθε μέσο να βρεθεί και πάλι στα χείλη κάθε εχέφρονος πολίτη.

Τρόφιμα - εδέσματα

Τα γιαούρτια θα απαγορευτούν για να αποτραπούν οι συνειρμοί που παραπέμπουν σε ακραίες βίαιες πράξεις, κατόπιν εισήγησης του Θεόδωρου Πάγκαλου στην ομάδα. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και οι ώριμες ντομάτες. "Όποιος θέλει να φτιάξει σάλτσα, να βάζει pumarro" δήλωσε μέλος της ομάδας εκπόνησης του σχεδίου.

Απαγορεύονται επίσης τα φαγητά με αυγολέμονο αφού απαιτούν χτύπημα αυγών. Προφανώς, για τον ίδιο λόγο, και οι ομελέτες. Όχι όμως τα αμελέτητα, αν βέβαια δεν έχουν σπάσει.

Δεδομένου ότι το χτύπημα θεωρείται πράξη απαράδεκτη, απαγορεύονται μαγιονέζες, μπεσαμέλ, σκορδαλιές, κρέμες κ.λπ. 

Συσκευές

Απαγορεύονται πλέον όλες οι συσκευές που χτυπάνε... Φραπιέρες, μίξερ, γουδιά και γουδοχέρια, ακόμα και κουκουτσοβγάλτες πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο ο παγοκόφτης, για λόγους που δεν διευκρινίζονται.

Φάρμακα και άλλα σκευάσματα

Απαγορεύεται το ΒΙΑγκρα, εκτός αν γίνει δεκτό το αίτημα που θα κατατεθεί στη φαρμακοβιομηχανία, ώστε στην Ελλάδα να κυκλοφορεί ως ΔΙΑΛΟΓάγκρα. "Θέλουμε η βία να αντικατασταθεί από το ειρηνικό διάλογο" είναι η εξήγηση μέλους της ομάδας.

Παρόμοια θα είναι και η αντιμετώπιση του Viakal.

Φράσεις και λέξεις

Πλήθος είναι η φράσεις και οι λέξεις που θα συμπληρώνουν τον κατάλογο με τις απαγορεύσεις, πέρα από τη λέξη βία που δεν θα πρέπει να ακούγεται, απ' όπου κι αν προέρχεται.

Ένα μικρό δείγμα είναι το ακόλουθο:

Νεραϊδοχτυπημένος-η-ο", "Χτυποκάρδια στα θρανία", "χτύπημα σουτ", "να χτυπήσουμε κάνα σουβλάκι/καμιά πίτσα", Via Venetto", "βαράει μ@λ@κί@" κ.λπ.

Αυτό που δεν έχει καθοριστεί είναι το ποινικό μέρος, οι ποινές δηλαδή που θα επιβάλλονται στους παραβάτες. Πιθανόν, αρχικώς, να είναι ελαφρές, όπως η υποχρέωση να βλέπουν ανελλιπώς δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ στις 8 στο MEGA και φυσικά την "Ανατροπή", για την οποία θα γράφουν και γραπτό διαγώνισμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)