to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 10.12.2015

Κοινωνία

Καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων το ΔΣ Αιγάλεω - Απάντηση του δημάρχου Δ. Μπίρμπα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Είναι πολύ λυπηρό ότι μια Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση εκδίδει προσβλητική ανακοίνωση-καταγγελία χωρίς να έχει διασταυρώσει στοιχεία, για προφανείς λόγους “παραταξιακού πατριωτισμού”», τονίζει σε απάντησή του σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημ. Μπίρμπας


Με ανακοίνωσή του, «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω καταδικάζει τα επεισόδια που προκλήθηκαν από άγνωστους κουκουλοφόρους που εισήλθαν στο Δημαρχείο κατά την έναρξη της προγραμματισμένης Συνεδρίασής του, την Τρίτη 8/12/2015 και ώρα 8 μ.μ.

Θεωρεί απαράδεκτη κάθε εκδήλωση βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και πάγια πίστη του είναι ότι όλα τα ζητήματα λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τραμπουκισμούς. Τέλος ζητά την άμεση διερεύνηση των γεγονότων».

Η απάντηση του δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Είναι πολύ λυπηρό ότι μια Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση εκδίδει προσβλητική ανακοίνωση-καταγγελία χωρίς να έχει διασταυρώσει στοιχεία, για προφανείς λόγους “παραταξιακού πατριωτισμού”. Aς μην διερωτόμαστε μετά για την αναξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος στην κοινωνία», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αιγάλεω, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που σπεύδει να τον κατηγορήσει για «ουδετερότητα» «την στιγμή που εργαζόμενοι προπηλακίζονταν» και επιπλέον μιλά για «συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων Γιώργου Καρακουλάκη».  

 

Στη συνέχεια της απάντησής του, ο Γ. Μπίρμπας τονίζει:

«Στο γεγονός. Αν θεωρείτε, συνδικαλιστική δίωξη η επιβολή ελαφριάς πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο (που τυγχάνει να είναι συνδικαλιστής), ο οποίος με χειρόγραφο πρόσταγμά του, που φέρει και την προσωπική υπογραφή του!!!, δίνει εντολή μη εκτέλεσης ενεργειών σε προϊσταμένους και εργαζομένους και στην συνέχεια  απαιτεί να δοθεί η “φετφά” του στην Γενική Γραμματέα το Δήμου και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο που κλήθηκαν να δουν τι συμβαίνει. Τότε όντως “σφάλλαμε“ και στοχεύουμε στον “εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων”.

Ξεπερνώ το γεγονός ότι, αυτά συνέβησαν Παρασκευή πρωί όταν την Τετάρτη μεσημέρι, είχε υπάρξει σύσκεψη Διοίκησης, Σωματείου, Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϊσταμένων και εργαζομένων, όπου εξηγήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ότι ο παιδικός σταθμός έχει την δυνατότητα, με μια μικρή αναδιαρρύθμιση να δεχθεί περισσότερα παιδάκια από πέρσι, χωρίς στην συνάντηση, να υπάρξει περαιτέρω ένσταση (επισυνάπτω την χειρόγραφη “γραπτή εντολή”).»

Ο δήμαρχος επισυνάπτει και τη σχετική «χειρόγραφη εντολή» του Γ. Καρακουλάκη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)