to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:14 | 14.11.2016

Αθλητισμός

Καταδικάζει η ΕΠΟ το φασιστικό πανό, επιστολή συγγνώμης προς τη Βοσνιακή Ομοσπονδία - Εθνική Ελλάδας: This is not football

Όπως επισημαίνει η ΕΠΟ πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι και την ελληνική φιλοξενία, προσθέτοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της Ελλάδας.


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην καταδίκη του απαράδεκτου περιστατικού με την ανάρτηση πανό εθνικιστικού περιεχομένου στον αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία.

Παράλληλα, απέστειλε επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της βαλκανικής χώρας, εκφράζοντας τη λύπη της για το ατυχές συμβάν.
 
Όπως επισημαίνει η ΕΠΟ πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι και την ελληνική φιλοξενία, προσθέτοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της Ελλάδας.
 
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
 
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη μεγάλη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. 
 
Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.
 
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη, εκ μέρους των ελάχιστων εκείνων που συμμετείχαν στη μισαλλόδοξη αυτή ενέργεια, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας αυτής»

Η επιστολή Δρόσου

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον ομόλογό του της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Ελβεντίν Μπέγκιτς, για τα όσα έλαβαν χώρα στο χθεσινό αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία.
 
Όπως συνέβη νωρίτερα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο κ. Δρόσος εκφράζει τη λύπη του για την ανάρτηση του απαράδεκτου πανό στη διάρκεια της αναμέτρησης, καταδικάζει κατηγορηματικά την ενέργεια και ζητάει «συγγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας γι΄ αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια».
 
Η επιστολή:
 
«Με την ιδιότητα του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσωπικώς, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την μεγάλη μου λύπη για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία και όλοι μας θα πράξουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.
 
Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας σας γι΄ αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια»
.

Εθνική Ελλάδας: This is not football

Με ένα εύγλωττο εικαστικό στην επίσημη σελίδα της στο facebook, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου παίρνει θέση για τα χτεσινά γεγονότα στον αγώνα με τη Βοσνία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)