to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 23.11.2022

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Καταδικάστηκε 40χρονος για την επίθεση στον Μπουτάρη

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 14 μηνών για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά πράγματος για κοινό όφελος


Τις πολλαπλές αναβολές από τη δικαιοσύνη για τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε σε εκδήλωση των Ποντίων έξω από τον Λευκό Πύργο, με εμπλεκόμενο τον πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, καυτηρίασε έξω από το δικαστικό μέγαρο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Νωρίτερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό έναν 40χρονο που συμμετείχε στα επεισόδια.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 14 μηνών -όπως και πρωτόδικα- για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά πράγματος για κοινό όφελος (είχε κλοτσήσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Γ. Μπουτάρη), ενώ αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής σε χρήμα, καθώς ο 40χρονος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για αναστολή.

Σε βάρος του ιδίου είχε ασκηθεί συμπληρωτική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξη για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 μήνες φυλάκιση (πάλι εξαγοράσιμη). «Βρισκόμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, δεν ήμουν ο εαυτός μου», απολογήθηκε, εκφράζοντας μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που τον  αναγνώρισε ως συμμετέχοντα στην επίθεση, καθώς «προσπαθούσε να με χτυπήσει», όπως ανέφερε. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για «οργανωμένη επίθεση», κατονομάζοντας ως ηθικό αυτουργό τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση αλλά δεν έχει δικαστεί ακόμη.

Ο κ. Ψωμιάδης διώκεται ποινικά για λόγω και έργω εξύβριση, καθώς και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον τού τέως δημάρχου με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον «προδότη» και «πολιτικό ντραβέλι», προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του. Η δίκη αυτή έχει προσδιοριστεί να γίνει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά προ ημερών αναβλήθηκε για 7η φορά, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον κ. Μπουτάρη.

«Είναι απαράδεκτες οι τόσες αναβολές», δήλωσε, για να προσθέσει πως από εκείνη την ημέρα τού έχει απομένει «μια στεναχώρια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)