to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 31.01.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Καταδικάστηκαν οι δράστες που βιντεοσκόπησαν τη συνέλευση εργαζομένων του Αρβανιτίδη

Μετά από πέντε χρόνια η δικαιοσύνη καταδίκασε τους εργοδότες ως ηθικούς αυτουργούς και τους δράστες, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε». Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30/1 εκδικάστηκε στο Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της παρακολούθησης και καταγραφής με βιντεοκάμερα της συνέλευσης εργαζομένων της επιχείρησης ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ στο ΕΚΘ.


Όπως αναφέρει το Σωματείο, «Το γεγονός συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου του 2012, σε συνέλευση που κάλεσε το κλαδικό σωματείο Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, ώστε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ  να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν στις μειώσεις  μισθών, στην κατάργηση δικαιωμάτων,  στην τρομοκρατία. Οι δράστες  βιντεοσκοπούσαν την είσοδο του Ε.Κ.Θ. για να καταγράψουν ποιοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην συνέλευση και γενικά στην προσπάθεια ίδρυσης Επιχειρησιακού Σωματείου.  Έχοντας πείρα από τις μεθόδους της εργοδοσίας,  πιάσαμε στα «πράσα» τους δράστες και με μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα, επιδιώξαμε την τιμωρία των δραστών και της εργοδοσίας».
 
«Μετά από πέντε χρόνια  η δικαιοσύνη καταδίκασε τους εργοδότες ως ηθικούς αυτουργούς και τους δράστες» αναφέρει η ανακοίνωση, και συνεχίζει:
 
«Όλοι οι εργαζόμενοι  στην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ , που χρόνια τώρα βιώσαμε την εργοδοτική τρομοκρατία, δουλεύαμε κάτω από απειλές και εκβιασμούς, νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί τελικά δεν απέφυγαν τις συνέπειες των πράξεων τους».
 
«Όλοι εμείς που σήμερα αντιμετωπίζουμε όλα τα αντεργατικά μέτρα και τις περικοπές στις κοινωνικές παροχές που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αλλά και την εργοδοτική ασυδοσία της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ  που πήρε τη σκυτάλη από την ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,  με τις κυβερνητικές ευλογίες της «δίκαιης ανάπτυξης».
όλοι εμείς που διεκδικούμε τα οφειλόμενα ενός χρόνου και απαιτούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, νιώθουμε δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου. Πήραμε ένα κουράγιο,  πλάι στη δύναμη που μας δίνει το δίκιο του αγώνα μας. Συνεχίζουμε….», καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)