to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 15.10.2013

Πολιτική

Κατά 7,2 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO

Άνοιγμα, της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφοράς, από τη Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στη Β’ Αθήνας, με τα δύο κόμματα, ωστόσο, να κινούνται σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από τις επιδόσεις που είχαν στις εκλογές του Ιουνίου 2012.


Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου της Ν.Δ. κατά 7,2 μονάδες  (5,2 τον Ιούνιο του 2012) και συγκεντρώνει το 24,2%.

Η Ν.Δ. έπεται με 17% ενώ το ΠΑΣΟΚ με 4,1% εμφανίζεται να χάνει το 50% της ήδη μικρής δύναμης του 2012. Το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου κατατάσσεται πέμπτο μετά τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, τα μόνα κόμματα που καταγράφονται σε μεγέθη υψηλότερα των εκλογικών τους ποσοστών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν, επίσης, απώλειες (4,1%) όπως και η Δημοκρατική Αριστερά (3,8%), η οποία εμφανώς δεν έχει συνέλθει από την κυβερνητική της περιπέτεια.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 5,6% των ερωτηθέντων, προς λευκό/άκυρο κατευθύνεται το 4,4% ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει πως θα απέχει. Τέλος, αναμενόμενα υψηλό ποσοστό, 18%, των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.


Στα πλέον αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης θα πρέπει να περιληφθεί η συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, παρά την δικαστική, αστυνομική και πολιτική πίεση που ασκείται στην ηγεσία της Οργάνωσης.

Πέραν της πρόθεσης ψήφου, που βρίσκεται σχεδόν δύο μονάδες πάνω από το εκλογικό ποσοστό του Ιουνίου του 2012, η δημοσκόπηση της GPO για το newpost καταγράφει και εξαιρετικά υψηλή συσπείρωση των οπαδών της, που αγγίζει το 75% (σ.σ. υψηλότερο ποσοστό, 83,3% εμφανίζει μόνον το ΚΚΕ). Ως προς αυτούς που… φεύγουν από την Οργάνωση Μιχαλολιάκου, η συντριπτική πλειοψηφία κινείται προς το λευκό, την αποχή ή προς τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Η Ν.Δ., τουλάχιστον σε αυτή την πρώτη φάση, όχι μόνον εμφανίζει μηδενικά «κέρδη» από τη Χ.Α. αλλά αντιθέτως συνεχίζει να καταγράφει «απώλειες» καθώς το 6,7% των γαλάζιων ψηφοφόρων του Ιουνίου 2012 στρέφονται τώρα στα ψηφοδέλτια της Χ.Α.

Αντιθέτως, το 3,3 των ψηφοφόρων της Χ.Α. κινείται πλέον προς το ΣΥΡΙΖΑ, αν και η Κουμουνδούρου δεν έχει πετύχει να κλείσει  τις δικές της διαρροές προς τα δεξιά.



Πηγή: newpost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)