to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 11.03.2022

Πολιτική

Κατ. Νοτοπούλου: «Να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο της εργασίας και να την κερδίσουμε»

Στην έναρξη των εργασιών του 34ου Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρευρέθη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου - Ενώ σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «η κυβέρνηση προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και αφήνει απροστάτευτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις»


Στην έναρξη των εργασιών του 34ου Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρευρέθη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Το ΕΚΘ κουβαλά τεράστια ιστορία σε εργατικούς αγώνες» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως «η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην πρωτοπορία της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα, με τον ηρωικό, εργατικό «Μάη του 1936».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη για την νεοφιλελεύθερη πολιτική της εις βάρος των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και του δημοσίου συμφέροντας λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής εργασίας και συνεχών ιδιωτικοποιήσεων.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος με στήριξη των μισθών και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι και να στηριχθεί παράλληλα η ενεργός ζήτηση και η πραγματική οικονομία. «Η κυβέρνηση» όπως είπε, με τους αντεργατικούς νόμους διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις ενώ αναφέρθηκε στη διάλυση του ΣΕΠΕ αλλά και του ΕΦΚΑ.

Μίλησε για ανεξέλεγκτη πρόσληψη «ημετέρων» με παχυλούς μισθούς, για τα Golden Boys με τους υπέρογκους μισθούς την ώρα που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα καλώντας το εργατικό κίνημα να επιδείξει αυξημένα αντανακλαστικά.

«Το συνέδριο του ΕΚΘ να γίνει η αφετηρία για να παρακινήσει και να αφυπνίσει τον κόσμο της εργασίας να δώσει τους αγώνες του, για κατάργηση του αντεργατικού νόμου, για αύξηση του κατώτατου μισθού και αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας για ενίσχυση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του. Τώρα είναι η ώρα να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες, τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο της εργασίας και να την κερδίσουμε» τόνισε.

«Η κυβέρνηση προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και αφήνει απροστάτευτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Για πρωθυπουργό της δικαιολογίας και κυβέρνηση που λέει ψέματα στους πολίτες, έκανε λόγο η Κ. Νοτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ-1.

«Τα ελληνικά νοικοκυριά ζουν εφιάλτη με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς, δεν θέλουν να ακούν πλέον λόγια, χρειάζονται πράξεις. Είναι κρίσιμο να υιοθετήσει σήμερα η κυβέρνηση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής. Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία που αφήνει εντελώς απροστάτευτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Δεν μπορεί στην Κύπρο, να πληρώνουν τη βενζίνη 1,40 ευρώ και στην Ελλάδα να σκαρφαλώνει στα 2,5 ευρώ!! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο, βάζει πλάτη στα καρτέλ και στην αισχροκέρδεια. Η ελληνική κοινωνία όμως υποφέρει και αναζητά λύσεις»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)