to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 04.02.2021

Πολιτική

Το ΚΑΤ επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αοριστολογίες για ενίσχυση του ΕΣΥ - Οι υγειονομικοί του χάλασαν τη φιέστα

Τις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, που επιδόθηκε σε υποσχεσιολογία: «Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο ΕΣΥ, σε υποδομές και ανθρώπους, να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό...» - «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» η απάντηση των εργαζομένων στο ΚΑΤ στον πρωθυπουργό που θυμήθηκε τώρα την αξία του ΕΣΥ


«Τις ΜΕΘ ανοίγουν οι υγειονομικοί και όχι οι “δωρεές” και οι “χορηγοί”» έλεγε το πανό που είχαν κρεμάσει οι υγειονομικοί του νοσοκομείου ΚΑΤ και με αυτό υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιχείρησε να κάνει άλλο ένα επικοινωνιακό σόου για να πείσει ότι η κυβέρνησή του διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τεράστια συνοδεία στελεχών της κυβέρνησης, πήγε στο νοσοκομείο, προκειμένου να εγκαινιάσει τις νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ, όμως, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. «Τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή», «Διεκδικούμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας» έγραφαν τα πλακάτ τους στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν - δείτε φωτογραφίες εδώ.

Οι αοριστολογίες Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  για την προσφορά των ΜΕΘ, λέγοντας πως «για ακόμα μία φορά, όταν η ελληνική Πολιτεία χρειάστηκε στήριξη, το ίδρυμα προσέτρεξε και υποστήριξε την κατασκευή μόνιμων κρεβατιών ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως στο ΚΑΤ δημιουργήθηκε μια υποδειγματική, υπερσύγχρονη ΜΕΘ με 30 κρεβάτια και πως αυτό είναι μικρό μέρος της συνολικής δωρεάς που κάνει το ίδρυμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα περί «προσωπικής του δέσμευσης», εντός ενός έτους η χώρα να φτάσει το ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κρεβάτια εντατικής θεραπείας ως ποσοστό του πληθυσμού, και υποστήριξε θα επιτευχθεί. 'Οχι μόνο - όπως είπε - για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία -σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο- αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η πανδημία αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει πολλά χρόνια προσθέτοντας πως δεν εξαιρεί κανέναν από αυτή την αυτοκριτική.  «Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο ΕΣΥ, σε υποδομές και ανθρώπους, να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό και κάθε Έλληνας να αισθάνεται ασφαλής όταν πρόκειται για την υγεία του», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και αναγνώρισε πως όλοι προσέτρεξαν στο ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουν τα πιο βαριά περιστατικά. «Το ΕΣΥ, παρά την πίεση, ανταπεξήλθε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους», συνέχισε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκτός από την υποστήριξη σε υποδομές, έχει ενισχύσει και οικονομικά εκείνους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορονοϊού.

   «Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, η Πολιτεία θα είναι συνεπής και θα ανταμείψει αυτούς που εργάστηκαν, υπερέβαλαν εαυτούς και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους ως χώρα», επανέλαβε την αόριστη υπόσχεσή του ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανς και έκκληση στους υγειονομικούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν.

Σχετικά με την παρούσα δωρεά, το νοσοκομείο ΚΑΤ διέθεσε περίπου 1.700 τ.μ σε ένα χώρο που μέχρι πρότινος παρέμενε αναξιοποίητος λόγω σύνθετων τεχνικών προβλημάτων τα οποία και αντιμετωπίστηκαν στα πλαίσια του έργου. Έτσι, στον συγκεκριμένο χώρο θα λειτουργήσουν σταδιακά 30 νέες κλίνες ΜΕΘ οι οποίες θα προστεθούν στις ηδη υπάρχουσες -28- κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου. Αναλυτικότερα, η νέα μονάδα περιλαμβάνει 22 κλίνες ΜΕΘ, 8 κλίνες μόνωσης ΜΕΘ, γραφεία ιατρών, αίθουσα σεμιναρίων, χώρο ανάπαυσης προσωπικού καθώς και χώρο ενημέρωσης συγγενών.

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που εξοπλίζει τη μονάδα προέρχεται κυρίως από δωρεές κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και προμήθειας του ελληνικού δημοσίου.  Ακόμη, εκτός από την ανακαίνιση του χώρου που θα λειτουργήσουν οι νέες ΜΕΘ, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εργασίες όπως αντιπλημμυρικά έργα και έργα βελτίωσης των υποδομών του νοσοκομείου. Η εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιήθηκε σε πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

Το προσωπικό που θα εξοπλίσει τη συγκεκριμένη μονάδα προέρχεται από την ενίσχυση που έχει πραγματοποιηθεί στο ΕΣΥ, «το προσωπικό του οποίου πριν την πανδημία ήταν περίπου 88.500 άτομα και σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000 άτομα» σύμφωνα με το ΑΠΕ_ΜΠΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)