to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 28.05.2021

Πολιτική

Κασιμάτη προς Κεραμέως: Το ΕΠΑ.Λ. Περάματος ανήκει στους μαθητές του Περάματος και όλου του Πειραιά

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με αίτημα τη μη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε «πρότυπο», που δρομολογείται εν κρυπτώ και αντίθετα προς τα ψηφίσματα των εκπαιδευτικών του σχολείου, εις βάρος των μαθητών του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, βάσει της υπ’αρίθμ. 236/22-05-2021 ανακοίνωσης της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά.


Η Νίνα Κασιμάτη δηλώνει πως η επιχειρούμενη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ., μοναδικό για ολόκληρη την Αττική, θα είναι μια σκληρά ταξική και εκδικητική επιλογή, ενδεδυμένη βεβαίως τον μανδύα της δήθεν «αριστείας» και αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή μας και στη χώρα.

Στην πραγματικότητα όμως, και σύμφωνα με το δόγμα της νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης Μητσοτάκη – με ιδεολογικό πελταστή της το Υπουργείο Παιδείας – θα προκαλέσει τον αποκλεισμό των μαθητών του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, που σκοπεύουν να φοιτήσουν στο ΕΠΑ.Λ. Περάματος, αφού η εισαγωγή σε αυτό – εφόσον μετατραπεί σε Π.ΕΠΑ.Λ. – θα είναι ανεξάρτητη από τον τόπο διαμονής του υποψήφιου μαθητή, ενώ κριτήριο επιλογής και εγγραφής θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου του Γυμνασίου σε φθίνουσα σειρά μέχρι την κάλυψη των διατιθέμενων(!) θέσεων, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 2 της υπ’ αριθμ. ΦΕΚ2180 Β’/ Κ3/58084/25-05-2021 Απόφασης της Υπουργού Παιδείας.

Έτσι αναπόφευκτα οι μη επιλεγέντες μαθητές της περιοχής θα οδηγηθούν είτε στην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση είτε λόγω βέβαιης οικονομικής αδυναμίας ή δυσκολίας μετάβασης σε ΕΠΑΛ μακριά από το σπίτι τους θα εξωθηθούν εντελώς εκτός επαγγελματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανατρέποντας τον προγραμματισμό της ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής τους!

Οι εν κρυπτώ και παραβύστω μεθοδεύσεις για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Περάματος σε Π.ΕΠΑ.Λ. θα μας βρουν σκληρά απέναντι μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία που δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά(!!!) και παλεύει με αξιοπρέπεια για δουλειά, παιδεία, δημοκρατία και πρόοδο όλη της τη ζωή!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)