to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 08.06.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Κασιδιάρικα

Του Θανάση Καρτερού


Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι γνωστός θαυμαστής του Χίτλερ. Είναι επίσης, πράγμα εντελώς ταιριαστό με τις γαβ-γαβ ιδέες που κουβαλάει, όχι μόνο θεωρητικώς αλλά και πρακτικώς θιασώτης της βίας -όλοι είδαμε την πρότυπη ναζιστική συμπεριφορά του απέναντι στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου. Είναι, τέλος, ο δεύτερος τη τάξει στη Χρυσή Αυγή -με τέτοιο άριο παράστημα και τέτοια προσόντα δεν ήταν δυνατό να μην αναδειχτεί σε υπαρχηγό του Μιχαλολιάκου.

Αυτό το καλόπαιδο έκανε τα κασιδιάρικά του στη Βουλή -δήλωσε αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει σάλο και σφοδρές αντιδράσεις των εβραϊκών οργανώσεων. Διότι, άλλο πράγμα να λέει ο κάθε φασίστας την αντισημιτική παπάρα του στο Διαδίκτυο ή στις συνεστιάσεις μετά γαβγισμάτων της Χρυσής Αυγής. Κι άλλο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων να ακούγεται από τα χείλη βουλευτή -και τι χείλη!- μια τέτοια δήλωση. Και να κάνει τον γύρο της Ελλάδας και του κόσμου.

Και τι έγινε από την πλευρά της εθνικόφρονος Δεξιάς, της έτοιμης να καταδικάσει κάθε ύποπτη συλλαβή προερχόμενη από τα αριστερά; Ευγενέστατες αντιδράσεις. Μια δήλωση του Σαμαρά από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται, χωρίς καμιά κακιά λέξη. Κάποιες χλιαρές αντιδράσεις εντός Βουλής. Και στο φινάλε τα ίδια και τα ίδια: Τα άκρα! Λες και τους έδωσε γραμμή ο Κασιδιάρης, που έβαλε στο κάδρο -άντε πάλι!- τη Ρεπούση. Εκείνος αρνείται το ολοκαύτωμα των Εβραίων, εκείνη αρνείται (;) το ολοκαύτωμα των Ελλήνων -συμψηφίζουμε και πείθουμε μέχρι και τη Ραχήλ των ΑΝ.ΕΛΛ.

Αυτά εδώ. Τι έγινε όμως στη Γαλλία, όπου προχτές οι Γάλλοι Κασιδιάρηδες σκότωσαν στο ξύλο έναν δεκαοχτάχρονο φοιτητή; Η Δημοκρατία θα φανεί «ανηλεής» και «θα πολεμήσει τις αηδιαστικές ιδέες που μάς θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς. Ο οποίος, απαντώντας στους Γάλλους Σαμαράδες, που ζητούν τη διάλυση όλων των "βίαιων οργανώσεων", τόσο της Άκρας Δεξιάς όσο και της Άκρας Αριστεράς, ζήτησε να μη γίνονται απλοϊκοί συμψηφισμοί. "Οι οργανώσεις της Άκρας Δεξιάς είναι αυτές που εδώ και μήνες είναι φορείς της γλώσσας του μίσους. Δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τις οργανώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγωνίζονται κατά του φασισμού», είπε.

Είδατε; Ελλάς - Γαλλία - Δημοκρατία. Εκεί ανηλεής, εδώ Νέα...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)