to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 08.07.2016

Πολιτισμός

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Λυπηρή απόφαση για την Ακαδ. Πλάτωνος - Το Κ.Α.Σ. ανταποκρίθηκε σε πιέσεις συμφερόντων

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κατηγορεί το Κ.Α.Σ ότι εδώ και αρκετό καιρό λαμβάνει απροκάλυπτα αποφάσεις πολύ περισσότερο πολιτικές, παρά αρχαιολογικές.


Για μία ακόμη “λυπηρή απόφαση” του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έκανε λόγο ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση που επιτρέπει την αύξηση του συντελεστή δόμησης σε οικοδομικά τετράγωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κατηγορεί το Κ.Α.Σ. ότι ανταποκρίθηκε “προφανώς σε πιέσεις συμφερόντων που επιθυμούν να χτίσουν με τους δικούς τους όρους”, προσθέτοντας πως “εδώ και αρκετό καιρό, το Κ.Α.Σ. λαμβάνει απροκάλυπτα αποφάσεις πολύ περισσότερο «πολιτικές», παρά αρχαιολογικές”.

“Θυμίζουμε εξάλλου ότι ο φορέας εκείνος που σήκωσε πρώτος τη σημαία για την αύξηση (έως και τον τετραπλασιασμό) της τιμής των εισιτηρίων σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, κηρύσσοντας την έξωση του ελληνικού λαού από χώρους πολιτισμού, ήταν το... Κ.Α.Σ.”, επισημαίνουν ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχουν εκφράσει πολλές φορές την αποδοκιμασία τους προς τις αποφάσεις που λαμβάνει και τον ρόλο που φαίνεται ότι αποκτά το Κ.Α.Σ.

“Η λεγόμενη και «γνωμοδότηση» του Κ.Α.Σ. (και η προοπτική ανέγερσης Mall στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος) θα αποκτήσει ισχύ μετά από την υπογραφή της από τον υπουργό Πολιτισμού. Δυστυχώς, όμως, ούτε από τον κ. Μπαλτά (ο οποίος συστηματικά όσο και προκλητικά αρνείται κάθε συνάντηση με εκπροσώπους του Σ.ΕΚ.Α. για μία σειρά σημαντικών θεμάτων) μπορούμε να περιμένουμε απόφαση προάσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κόντρα στο Κ.Α.Σ.: ο κ. Μπαλτάς θα επικυρώσει την απόφασή του”, καταλήγει ο Σύλλογος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)