to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 25.08.2019

Κοινωνία

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες στην Κάρπαθο

Πρόκειται για δύο άνδρες, 65 και 30 ετών, από την Τσεχία και το Ιράν αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν πάει για κατάδυση στην περιοχή Σώκαστρο και πιο συγκεκριμένα εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων


(φωτογραφία αρχείου)

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ, χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν από μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι δύο αλλοδαποί δύτες 30 και 65 ετών αντίστοιχα, που αγνοούντο από χθες το απόγευμα ενώ είχαν καταδυθεί σε σπηλιά βάθους 45 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Επιχείρηση ανάσυρσής τους πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της ΜΥΑ.

Μαζί με τους δύο δύτες πραγματοποιούσε κατάδυση στο σημείο ακόμα ένας ο οποίος ωστόσο λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Aνασύρθηκε η σορός του ενός εκ των δύο δυτών που εντοπίστηκαν σε μεγάλο βάθος χωρίς τις αισθήσεις τους στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου 

Ανασύρθηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών η σορός του ενός εκ των δύο δυτών, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 50 μέτρων σε σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου. Η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης για τη ΜΥΑ.

Οι δύο άτυχοι άνδρες μαζί με ένα ακόμα φίλο τους είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς. Ο φίλος τους λόγω έλλειψης αέρα κατάφερε να αναδυθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν οι άλλοι δύο. Η σορός μεταφέρθηκε στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)