to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 30.12.2021

πηγή: News247.gr

Πολιτική

Κάρολος Παπούλιας: Το τελευταίο του "ταξίδι" στο Νησάκι των Ιωαννίνων

Στο Νησί της λίμνης "αναπαύεται" από σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συγκίνηση στην ταφή, η οποία έγινε με τιμές αρχηγού κράτους


Το τελευταίο "ταξίδι" στο Νησί των Ιωαννίνων, στην λίμνη Παμβώτιδα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης για τον Κάρολο Παπούλια. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η ταφή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, με τους συγγενείς, τους πρώην συνεργάτες και φίλους του να τον συνοδεύουν στο νεκροταφείο στο Νησί των Ιωαννίνων.

Το τελευταίο

Η σορός του έφτασε οδικώς από την Αθήνα στα Ιωάννινα και μεταφέρθηκε με χειροκροτήματα με πλοιάριο στο Νησί. Φίλοι, στενοί συνεργάτες του και οι νησιώτες υποδέχτηκαν τη σορό του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμούν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ.

 Το τελευταίο του

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ένας φίλος του, ο Παναγιώτης Τσούνης από την Πωγωνιανή, το χωριό όπου ο Κάρολος Παπούλιας έζησε τα μαθητικά του χρόνια, τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, έφερε για να τον αοχαιρετήσει 3 κλωνάρια δάφνης. Όπως μας είπε, ήταν από το μνημείο 3 φίλων του, που είχαν εκτελεστεί από τους Γερμανούς το 1943. «Στον Κάρολο. Η Πωγωνιανή αποχαιρετά το παλικάρι της», είναι η αφιέρωση πάνω στα κλαδιά της δάφνης.

Ο κ.Τσούνης παραθέτει μια ιστορία από τον έφηβο Κάρολο: «Σαν παιδί στρατιωτικού, στην Κατοχή δεν μπορούσε να το συγκρατήσει ούτε η μάνα του. Σε μία μάχη με τους Γερμανούς στο 55ο χλμ Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, έλαβε μέρος και ο μικρός Κάρολος. Το όπλο του, πιο μεγάλο από το μπόι του. Ήταν 14χρονων. Μετά την μάχη πήγαινε στους αντάρτες λέγοντας "και εγώ πολέμησα, μυρίστε στην κάννη του όπλου"».

 Το τελευταίο του

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)