to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καρχαρίες και γαύροι

Ουδείς ομολογεί ανοιχτά ότι στόχος είναι η αποπλάνηση τoυ οπαδού της ομάδας - όλοι σκίζονται ότι έχουν πλάνα για τον Πειραιά.


Πόλο, κολύμπι, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ. Και ξιφασκία - μην το παραλείψουμε. Όλα τα αθλήματα εκπροσωπούνται στα δύο δεξιά ψηφοδέλτια που διεκδικούν τον Δήμο Πειραιά. Με αποτέλεσμα να σκέφτεται κανείς ότι η πόλη, όποιος από τους δυο κι αν εκλεγεί -αν εκλεγεί, γιατί υπάρχει και ο Δρίτσας-, θα μπει σε δρόμο πρωταθλητισμού. Και μάλιστα όλων των αθλημάτων.

Τι χρεία έχουμε μαρτύρων; Είναι γνωστό πόσο ικανοί είναι οι πρώην αθλητές της ξιφασκίας να οργανώνουν τη διακομιδή των σκουπιδιών και οι πρώην αθλητές του βόλεϊ να κουμαντάρουν τα οικονομικά. Πόσο αξεπέραστοι είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές να κλείνουν λακκούβες και πόσο μυημένοι είναι όλοι μαζί στα μυστήρια του πολιτισμού, του "Καλλικράτη", και της σχέσης Μνημονίων - Αυτοδιοίκησης.

Όλα αυτά τα ωραία έχουν βέβαια ένα κοινό σημείο: Τον Ολυμπιακό. Ουδείς ομολογεί ανοιχτά ότι στόχος είναι η αποπλάνηση τoυ οπαδού της ομάδας - όλοι σκίζονται ότι έχουν πλάνα για τον Πειραιά. Όλος ο Πειραιάς όμως βλέπει ότι μετά τα άκρως επιτυχή πειράματα του Φασούλα, του Ανατολάκη, του Μητρόπουλου κ.λπ., τώρα ολοκληρώνεται η επιχείρηση που ονειρεύονται οι ούλτρα του ΠΑΟΚ για τη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη, μια ομάδα!

Εντάξει, αλλά τώρα στον Πειραιά εμφανίζονται μια πόλη, δυο ομάδες. Και μάλιστα και οι δυο ομάδες προέρχονται από την ίδια ομάδα - τον Ολυμπιακό. Και όσοι αποφασίσουν να ψηφίσουν με βάση τα οπαδικά τους αισθήματα πρέπει να διαλέξουν τους γνησιότερους. Τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη του χρήματος, ή τους "αγνούς γαύρους" του Μιχαλολιάκου; Τον Σιγάλα ή την Βουγιούκα; Τον Αρβανίτη ή τον Νικοπολίδη; Τον Γέμελο ή τον Μητρόπουλο;

Επί της ουσίας, πίσω από όλα αυτά τα φαιδρά κρύβεται ένα και μόνο δίλημμα: Θα έχει ο Πειραιάς την ομάδα του ή θα έχει η ομάδα -δηλαδή τα αφεντικά της- τον Πειραιά; Και η επί της κάλπης απάντηση σ' αυτό έχει μεγάλη σημασία. Γιατί θα δείξει αν οι πολίτες, μέσα στη σημερινή μαυρίλα, "μασάνε" στη γενικευμένη και ιδιοτελή εμπλοκή μιας ομάδας στο παιγνίδι της πολιτικής. Μιας πολιτικής μάλιστα που εξουθενώνει ακριβώς τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι στηρίζουν με το υστέρημά τους την ομάδα.

Στο κάτω-κάτω μιλάμε για μια ομάδα που οι άνθρωποί της περηφανεύονται να τους αποκαλούν γαύρους. Τι δουλειά έχουν να στηρίξουν τους καρχαρίες της πολιτικής;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)