to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 26.01.2022

Οικονομία

«Καρφιά» του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για το κλείσιμο των επιχειρήσεων

Άδικο χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, το οριζόντιο μέτρο για διήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεων στην πόλη και τονίζει οτι θα έπρεπε να υπάρξει διαχωρισμός των περιοχών, σε αυτές που κυριολεκτικά έχουν πληγεί και σε αυτές που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ο Πειραιάς


«Ενώ η οικονομική θηλιά γύρω από τον λαιμό του συνόλου των επιχειρήσεων σφίγγει όλο και περισσότερο καθώς οι υποχρεώσεις τους συσσωρεύονται, η απόφαση για καθολικό κλείσιμο του λιανεμπορίου διαταράσσει εκ νέου τη λειτουργία της αγοράς, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη, έως και αδύνατη, την ανταπόκρισή τους στις τρέχουσες βασικές υποχρεώσεις τους, τις οποίες δεν γνωρίζουν πώς και πότε θα αποπληρώσουν» επισημαίνουν οι έμποροι του Πειραιά. Τέλος αναφέρουν οτι με δεδομένη την έντονη ανησυχία τους για την επιβίωση ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες και έχουν τις μικρότερες αντιστάσεις, απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του κράτους στην προσπάθεια στήριξής τους και όπως υποστηρίζουν απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι να δοθεί εύλογη παράταση υποβολής των δηλώσεων και όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους που λήγουν τέλος Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου Παύλος Πολιτάκης, δήλωσε οτι «η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, κλείνει τις επιχειρήσεις» και επισήμανε οτι «αντίδοτο για την κρατική ανεπάρκεια μόνιμα, είναι το οριζόντιο κλείσιμο των επιχειρήσεων, αφού το κράτος φαίνεται ανίκανο να διαχωρίσει ακόμα και τις περιοχές που έχουν πραγματικό πρόβλημα από αυτές στις οποίες κυριαρχεί μια απλή χειμωνιάτικη λιακάδα». Ο Π. Πολιτάκης ανέφερε οτι σχετικά με τις περιοχές ευθύνης της Ομοσπονδία αρκετά τμήματα της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νοτίων προαστίων, του Πειραιά, των νησιών του Σαρωνικού, καθώς και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, αναρωτιόμαστε ειλικρινά, για ποιο λόγο θα κλείσουν οι επιχειρήσεις μας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ για παράδειγμα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας που υπάρχουν πολλά προβλήματα, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη.
«Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν το κράτος αποφασίζει να κλείσει επιχειρήσεις, οφείλει και πρέπει να φροντίζει να απαλύνει και τις επιπτώσεις. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε τέλος του μήνα, το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί προς ελάφρυνση των συναδέλφων που κλείνουν με κρατική εντολή, είναι η παράταση δηλώσεων και πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων που λήγουν 31.1.2022. Μέσα στο γενικό μπάχαλο των τελευταίων δύο ημερών, ας υπάρξει έστω μια πρόνοια σε αυτό» συμπληρώνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)