to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 05.10.2020

Κοινωνία

Καρδίτσα: Μαζικό συλλαλητήριο για μέτρα στήριξης στους πλημμυροπαθείς

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση το συλλαλητήριο στη Καρδίτσα, με κεντρικό σύνθημα για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν


Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτας. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα η μαζικότητα και ο δυναμικός παλμός ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του σημερινού πανκαρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών ΕΟΑΣΚ και Εμπορικού Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης μας και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να κάνει πράξη εδώ και τώρα τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεσες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς και εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έργων αποκατάστασης των υποδομών που καταστράφηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Οι ομιλητές εκπρόσωποι τοπικών φορέων, σωματείων, συλλόγων και οργανώσεων απαίτησαν να πάψει ο Νομός Καρδίτσας να είναι ο «φτωχός συγγενής» στην κεντρική Ελλάδα, άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής των περιουσιών των πληγέντων και γενναίο «πακέτο» στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας για να σταθεί ξανά ο νομός στα πόδια του.

Την κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας δηλώνοντας με έμφαση ότι ο αγώνας που ξεκίνησε για την διεκδίκηση των δικαίων των πλημμυροπαθών του Νομού θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μέχρι να αποζημιωθεί στο ακέραιο και ο τελευταίος επιχειρηματίας, αγρότης, κτηνοτρόφος εργαζόμενος, πολίτης που επλήγη από τον «Ιανό».

Όπως τονίστηκε απ΄ όλους τους ομιλητές σχεδόν, είναι πολύ σημαντική η διαγραφή τόκων ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεώνμέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων του Νόμου σε Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ-ΟΓΑ-ΟΑΕΕ-ΕΝΦΙΑ, η διαγραφή τόκων και γενναίο «κούρεμα» κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια, οι μαζικές προσλήψεις υγειονομικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας για την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και η ανάγκη αποκατάστασης της Δημοτικής Πινακοθήκης και διάσωσης των έργων τέχνης.

Ζήτησαν επίσης να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος των αναγκών, για την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων. Να δοθεί μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος μέχρι ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες που έχουν τέτοιες απώλειες, σε καταστηματάρχες, εργζομένους των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν, αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς και σε κτηνοτρόφους -μελισσοκόμους που έχασαν ζωικό κεφάλαιο.

Τέλος ζητούν, να αναλάβουν επίσης οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση της λάσπης και άλλων υλικών από όλα τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα χωράφια κ.α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)