to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 14.08.2020

Κοινωνία

Καραντίνα 7 ημερών για όσους έρχονται από Κρυσταλλοπηγή και Κακαβιά

Σε προσωρινό κατ οίκον περιορισμό, 7 ημερών, θα μπαίνουν όσοι εισέρχονται στη χώρα από την Κακαβιά και την Κρυσταλλοπηγή.


Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία όσοι παραβιάζουν αυτή την οδηγία θα πληρώνουν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Το μέτρο ισχύει και για τους μεταφορείς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

Συγκεκριμένα το ΦΕΚ προβλέπει:

1. Τον κατ’ οίκον προσωρινό περιορισμό για επτά (7) ημέρες από την άφιξή τους, των προσώπων που εισέρχονται στη Χώρα από τα συνοριακά σημεία ελέγχου της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής μέσω χερσαίων συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια. Τα αρμόδια όργανα δύνανται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να ορίζουν ως χώρο επιβολής του μέτρου του προηγούμενου εδαφίου προσώπων εισερχόμενων στη Χώρα, και οποιονδήποτε άλλον εκ των προβλεπόμενων χώρων της περ. ε’ της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 42), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76).

2. Τα πρόσωπα που στερούνται κατοικίας στην Ελλάδα υποχρεούνται να παραμένουν, για το χρονικό διάστημα της παρ. 1, στον τόπο της προσωρινής διαμονής τους, όπως οικία συγγενικού ή φιλικού προσώπου ή ξενοδοχείο, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα. Στις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με το άρθρο εικοστό τρίτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 64), παρέχονται όλα τα αναγκαία στοιχεία για την εφαρμογή της παρούσας, τηρουμένης σε κάθε περίπτωση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

3. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν το μέτρο της παρούσας, και χωρίς να θίγονται οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής κατά την έννοια της περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου εικοστού τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Τα πρόστιμα εντάσσονται ως δημόσια έσοδα (ν.δ. 356/1974) στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων (Α.Λ.Ε.) 1560989001 "Λοιπά πρόστιμα και χρηματικές ποινές". 4. Ο περιορισμός της παρούσας ισχύει για τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 16.8.2020 και ώρα 00:01 έως και 31.8.2020 και ώρα 23:59. 5. Η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50676/10.8.2020 (Β’ 3346) κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Υποδομών και Μεταφορών δεν θίγεται από την εφαρμογή της παρούσας.

Άρθρο δεύτερο

1. Οι εργαζόμενοι στις διεθνείς υπηρεσίες χερσαίων μεταφορών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, οφείλουν μετά από την είσοδό τους στη Χώρα, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, είτε να διέλθουν αυτής, είτε να κατευθυνθούν στον προορισμό τους και στη συνέχεια να τεθούν σε προσωρινό περιορισμό για χρονικό διάστημα επτά (7) ημερών κατ’ εφαρμογή του πρώτου άρθρου της παρούσας.

2. Σε περίπτωση υποχρέωσης των εργαζομένων της παρ. 1 προς εκτέλεση νέου διεθνούς δρομολογίου εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ο περιορισμός αίρεται.

3. Τα μέλη διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, τα οποία εισέρχονται με σκοπό να εργαστούν στη Χώρα ή να διέλθουν αυτής, εξαιρούνται από την εφαρμογή της παρούσας, εφόσον αποδεικνύουν την ιδιότητά τους αυτή με κατάλληλα έγγραφα. 4. Σε κάθε περίπτωση, τα πρόσωπα που παρόντος οφείλουν κατά τα λοιπά, κατά το χρονικό διάστημα παραμονής τους στη Χώρα, να τηρούν τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)