to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 22.07.2022

Πολιτική

«Καραμπινάτες» παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στην ΕΑΒ - Η γαλάζια Διοίκηση κουνά το δάχτυλο σε Επιθεώρηση Εργασίας και εργαζόμενους

Με Αναφορά που κατέθεσαν από κοινού η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Πούλου, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο Θ. Δρίτσας, ο Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Γ. Τσίπρας και ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Δ. Βίτσας, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, φέρνουν άμεσα στη Βουλή την καταγγελία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) Ν. Βοιωτίας για την αήθη στάση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΒ απέναντι στις σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν στην εταιρεία.


Συγκεκριμένα, μικτό κλιμάκιο του ΤΕΕΣ και με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε στις 19/7/2022 ότι η Διοίκηση παραβίασε το ρεπό 315 εργαζομένων που είχε προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα και τους ανάγκασε να εργαστούν κανονικά, παρά το ότι είχαν εργαστεί στην αργία τους, την Κυριακή 17/7/2022. Σαν να μην έφτανε αυτό, αρνήθηκε επίσης να δώσει τα στοιχεία για 228, από τους 315, εργαζόμενους, το ρεπό των οποίο καταπάτησε.

Ωστόσο, παρά το ότι η ΕΑΒ κινδυνεύει τώρα με πρόστιμο άνω των 250.000 ευρώ για τις παραβάσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος κουνά το δάχτυλο στο ΤΕΕΣ και στους εργαζόμενους και προκαλεί κάνοντας λόγο για τις πολλαπλές «επισκέψεις» του ΤΕΕΣ και τον «υπερβάλλοντα ζήλο για τη δυσφήμηση της ΕΑΒ και το δήθεν καλό των εργαζομένων της»!

Σοβαρά είναι πλέον τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για την «αρμοδιότητα» ή την «εξουσιοδότηση» που έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος να υπονομεύει ασυλλόγιστα την εργασιακή ειρήνη στην ΕΑΒ, να επιλέγει «εν λευκώ» για το πώς και εάν θα εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία, να φορτώνει με υπέρογκα πρόστιμα την εταιρεία, αλλά και να συμπεριφέρεται έναντι των ελεγκτικών αρχών με αλαζονεία και απαξίωση.

Άραγε, το ΔΣ της ΕΑΒ και ο Πρόεδρός του, θα ελέγξουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ως προς τη νομιμότητα της πράξης του και θα διασφαλίσουν επιτέλους την πιστή συμμόρφωση της εταιρείας έναντι των νόμων;

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του σχεδίου απαξίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ΕΑΒ, μέσω της υποστελέχωσης, της επιστροφής των εργολάβων, αλλά και του αποπνικτικού κομματικού ελέγχου από «γαλάζια» golden boys που υπονομεύουν το μέλλον της εταιρείας με την καταστροφική τους διαχείριση!

Aναλυτικά η αναφορά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)