to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 07.07.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Καπραβέλος: Σήμα κινδύνου από τον διπλασιασμό των θανάτων - Έρχεται δύσκολος Σεπτέμβρης

«Να χρησιμοποιήσουμε τα κύρια όπλα μας, μάσκες και εμβόλια» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» - Πολλές οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για την εποχή


Την έντονη ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, που σταθερά πλέον κινούνται γύρω στους 20 ενώ ο αριθμός τους είχε γίνει μονοψήφιος, εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι η εικόνα στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική, καθώς ναι μεν οι εισαγωγές είναι κυρίως σε απλές κλίνες Covid, αλλά είναι πάρα πολλές για την εποχή.

«Ο αριθμός των θανάτων είναι πάρα πολύ υψηλός» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα «καμπανάκι» για μέτρα πρόληψης. Ειδικότερα, συνέστησε οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα κύρια «όπλα» που έχουμε στα χέρια μας, δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια. «Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς» τόνισε, εκτιμώντας ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, η μετάλλαξη θα παραταθεί και τα αποτελέσματά της θα είναι ολέθρια, καθώς θα πάμε σε έναν δύσκολο Σεπτέμβρη.

Τέλος, ο Ν. Καπραβέλος ρωτήθηκε και το τραγικό περιστατικό με το θάνατο ενός βρέφους 13 μηνών από οξεία ηπατίτιδα, τον πρώτο στη χώρα μας. Ο έμπειρος γιατρός εμφανίστηκε καθησυχαστικός και συμβούλευσε τους γονείς να μην ανησυχούν εξηγώντας πως παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)