to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 26.01.2017

Πολιτική

«Κάποιοι επέλεξαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες»: Ο Γ. Αμανατίδης για την καταστροφολογία του ΠΑΣΟΚ

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών «είναι χωρίς μελέτη του νομοσχεδίου και κατά συνέπεια περιέχει στοιχεία ανευθυνότητας αλλά και αναληθείς ισχυρισμούς» επαναλαμβάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών


Την άποψη ότι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών, εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες επέλεξαν κάποιοι, εξέφρασε σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στο ρ/σ του ΑΛΦΑ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, «είναι χωρίς μελέτη του νομοσχεδίου και κατά συνέπεια περιέχει στοιχεία ανευθυνότητας αλλά και αναληθείς ισχυρισμούς».

«Το χειρότερο» πρόσθεσε «είναι ότι με αυτή την ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ έχει ενταχθεί πλήρως στη λογική της ΝΔ της καταστροφολογίας και βεβαίως δεν μπορεί να επικαλείται ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική όταν το ίδιο συμμετέχει διαρκώς σε όλα τα συμβούλια εξωτερικής πολιτικής και έχει χαραχθεί ένα κλίμα συναίνεσης».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί πελατειακής τακτικής, ο κ. Αμανατίδης επανέλαβε ότι είναι «πλήρως αναληθής» η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι με το νομοσχέδιο «καταργούμε αυτή τη στιγμή 23 θέσεις από ένα ΕΚΕΜ τις οποίες δεν τις λειτούργησαν, δημιούργησαν χρέη ύψους περίπου 280.000 ευρώ τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν» και «όπου υπάρχει αναγκαιότητα, για να σταθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, συστήνονται 8 νέες θέσεις οι οποίες είναι αναγκαίες».

Ερωτηθείς να εκφέρει την άποψή του γιατί αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι «η ανακοίνωση αυτή αδικεί το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, πέρα από το ότι αδικεί την κυβέρνηση και μία υπεύθυνη στάση, η οποία όλο το υπόλοιπο διάστημα έχει υπάρξει και από τη μεριά του υπουργού Νικου Κοτζιά και του ΥΠΕΞ». Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα πρέπει το ίδιο να το εξηγήσει» σημειώνοντας ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η τοποθέτηση. «Δεν στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτά που θέτουν οι αλλαγές αυτές» σημείωσε.  «Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να τύχει γενικής αποδοχής από όλα τα κόμματα» κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)