to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 20.06.2017

Οικονομία

«Κάποια στιγμή θα γίνει κούρεμα του χρέους», προβλέπει βουλευτής της Μέρκελ

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενημερώνει σήμερα αναλυτικά την Κ.Ο της Χριστιανικής Ένωσης (CDU) για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ιδιαίτερα σε σχέση με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα


O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ενημερώσει σήμερα αναλυτικά την Κ.Ο της Χριστιανικής Ένωσης (CDU) για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ιδιαίτερα σε σχέση με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα. Αύριο, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού αναμένεται να δοθεί το οριστικό πράσινο φως για τη χορήγηση της δόσης των 8,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Σε συνέντεξη του στην Deutche Welle, o χριστιανοδημοκράτης πολιτικός κι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού, Νόρμπερτ Μπράκμαν, συντάσσεται με το ΔΝΤ ως προς το ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και εκφράζει την άποψη ότι «κάποια στιγμή θα γίνει κούρεμα».

«Κάποια στιγμή θα γίνει αλλά οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν ακόμη», σημειώνει ωστόσο. «Κι όταν λέμε προϋποθέσεις εννοούμε να κάνει η Ελλάδα σαφές ότι μπορεί να πατήσει στα πόδια της, όχι μόνο με εξυγίανση του προϋπολογισμού της, αλλά και του δημόσιου τομέα, όπως καταπολέμηση της διαφθοράς. Εμείς έχουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα τα κάνει όλα αυτά μόνο υπό καθεστώς πίεσης των δανειστών και όχι από μόνη της. Αυτό μας λείπει», λέει.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, έκανε τεράστιες προσπάθειες, γι αυτό πρέπει να την υποστηρίξουμε σε αυτόν τον δρόμο. Εάν την φέρναμε σε δύσκολη θέση, δεν θα επηρέαζε αρνητικά μόνο τη χώρα, αλλά και το γερμανικό προεκλογικό αγώνα. Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών της Κυριακής εδριαώνει την πεποίθησή μου ότι στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη πρέπει να στηρίξουμε τους δεσμούς που μας συνενώνουν και να ξεκινήσουμε κοινές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Ευρώπης», τονίζει επίσης ο βουλευτής της Μέρκελ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)