to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καπιταλισμός, ανώτατο στάδιο του Θεοδωρικάκου

Έχουμε καπιταλισμό, δεν μπορούμε να πούμε στις επιχειρήσεις τι να κάνουν δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρέμβει ούτε στις απολύσεις ούτε στην εκ περιτροπής εργασία. Οι επιχειρήσεις μπορούν να στριμώξουν τους υπαλλήλους τους όπως νομίζουν.


Σωστά. Ας το καταλάβουν αυτοί που ψήφισαν τον Θεοδωρικάκο και τους υπόλοιπους της παρέας. Όταν ο υπουργός ερωτάται αν το κράτος σκοπεύει να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία, βγάζει την ουρά του απ' έξω επειδή «έχουμε καπιταλισμό».

Στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι κυβερνήσεις έσπευσαν να μπλοκάρουν τις απολύσεις και να εγγυηθούν τις αποδοχές των μισθωτών, δεν έχουν καπιταλισμό, έχουν κάτι άλλο.

Όταν οι μεγάλοι επιχειρηματίες ζητούν γενναία στήριξη κάθε μορφής για να τα βγάλουν πέρα στα δύσκολα, δεν έχουμε καπιταλισμό, έχουμε ευθύνη του κράτους να στηρίξει την οικονομία στα πόδια της. Αλλά, όταν ο υπουργός ερωτάται για την εξώθηση 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στην εξαθλίωση, τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή έχουμε καπιταλισμό.

Πρώτα απάλλαξαν νομοθετικά τους εργοδότες από την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, την κατοχύρωση των εργολαβικών, την αιτιολόγηση των απολύσεων, την Επιθεώρηση Εργασίας.

Και αφού αφαίρεσαν από τους χαμηλόμισθους κάθε εργαλείο αποτελεσματικής διεκδίκησης, θυμήθηκαν ότι δεν μπορούν να τους βοηθήσουν επειδή έχουμε καπιταλισμό.

Και με τον τρόπο αυτόν δηλώνουν ανεύθυνοι για την τύχη τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων, την ώρα που βρισκόμαστε στο κατώφλι μας κρίσης χειρότερης και από αυτήν του 2010 - 2014.

Είναι σκληρός ο καπιταλισμός, τι να κάνουμε; Δεν σας το είπαν προεκλογικά ο Θεοδωρικάκος και η παρέα του; Τι να κάνουμε; Δοξάστε τους τώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)