to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 07.03.2013

Διεθνή

Καπέλα Σιστίνα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την εκλογή νέου Πάπα

Καθημερινές οι διαβουλεύσεις στο Βατικανό μεταξύ των καρδιναλίων εν όψει του Κονκλάβιου


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Βατικανό εν όψει του Κονκλάβιου που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου).

Οι 115 καρδινάλιοι που συμμετέχουν στο Κονκλάβιο (κάτω των 80 ετών) θα μπουν στην Καπέλα Σιστίνα για την ψηφοφορία.

Γι' αυτό και έχουν ξεκινήσει εργασίες στην Καπέλα Σιστίνα, η οποία έκλεισε την Τρίτη, προς απογοήτευση χιλιάδων τουριστών που ήθελαν να την επισκεφθούν.

Μερικές από τις εργασίες που γίνονται εκεί περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός καινούργιου υπερυψωμένου δαπέδου και η προστασία του παλιού δαπέδου. Το υπερυψωμένο πάτωμα θα τοποθετηθεί με τρόπο που θα παρέχει χώρο στα τραπέζια και τις καρέκλες όπου θα καθίσουν οι 115 καρδινάλιοι.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί η σόμπα, όπου εκεί μετά την ψηφοφορία θα καούν τα χαρτιά, τα οποία περιχύνονται με ειδικά χημικά ώστε από το χρώμα του καπνού που βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, οι πιστοί που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να μάθουν τις εξελίξεις.

Ο μαύρος καπνός σημαίνει ότι η διαδικασία εκλογής δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο λευκός ότι έχει εκλεγεί ο νέος Πάπας. Στη δεύτερη περίπτωση, αρχίζουν να χτυπούν οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου, ενώ ο επικεφαλής του Κολεγίου των Καρδιναλίων εξέρχεται στον εξώστη του Βατικανού και ανακοινώνει στα λατινικά: «Annuntio vobis gaoudium magnum. Habemus Papam» (Σας ανακοινώνω με μεγάλη χαρά ότι εξελέγη Πάπας).

Οι καρδινάλιοι συνεδριάζουν καθημερινά με στόχο να εξαντλήσουν όσο χρόνο υπάρχει γνωρίζοντας καλύτερα και «ανακρίνοντας» τους θεωρούμενους ως υποψηφίους για την Αγία Έδρα. Τα απογεύματα κάνουν διαλείμματα από τις διαβουλεύσεις για προσευχή και ιδιωτικές συζητήσεις προκειμένου να αποφασίσουν ποιον τελικά θα εκλέξουν.

Πηγή: tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)