to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 03.10.2013

Κοινωνία

Καπα Research: Οι φόβοι των Ελλήνων Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα και αρρώστια

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).


Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, αποτελούν τους φόβους των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Καπα Research για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν σε συνέδριο με θέμα «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία».

Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).

Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους.

Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.

Όσον αφορά τον τρόπο ενημέρωσης για θέματα υγείας, τα σκήπτρα φαίνεται να κρατάει ο γιατρός. Σε ποσοστό 76% δήλωσαν ότι ενημερώνονται από το γιατρό, το 53,5% από τον φαρμακοποιό, το 58,8% από ιστοσελίδες, το 25,4% από τα social media και το 24% από εφημερίδες, ενώ σε ποσοστό 79,7% δήλωσαν ότι είναι πολύ και αρκετά ενημερωμένοι για θέματα υγείας.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα η αναζήτηση πληροφοριών από μη γιατρούς ενέχει κινδύνους, καθώς το 61,6% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω Διαδικτύου, το 35,2% ότι έκαναν αυτοδιάγνωση με βάση τηλεοπτική εκπομπή και το 34,2% δήλωσε ότι εμπιστεύονται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο Ίντερνετ, υπογραμμίστηκε στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)