to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:28 | 18.07.2019

Διεθνή

Κανταχάρ: Πολύνεκρο χτύπημα στην έδρα της αστυνομίας από τους Ταλιμπάν

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν όταν μέλη των Ταλιμπάν ανατίναξαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, σε μια πύλη, στην έδρα της αστυνομίας στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν.


Μετά τις εκρήξεις, ένοπλοι που είχαν πάρει θέσεις στη γύρω περιοχή άνοιξαν πυρ και οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, τον Ταντίν Χαν. Οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο το τμήμα καταπολέμησης των ναρκωτικών, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετά την πρώτη έκρηξη ακούστηκαν άλλες τρεις. Η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας είπε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι αστυνομικοί και πολίτες. Ένας γιατρός στο επαρχιακό νοσοκομείο της Κανταχάρ ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί εκεί 83 τραυματίες, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη σημειώνοντας ότι μαχητές του κινήματός τους πυροδότησαν τα παγιδευμένα αυτοκίνητα και επιβεβαίωσαν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται καθώς κάποια μέλη τους κατάφεραν να μπουν στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Η Κανταχάρ ήταν το προπύργιο των Ταλιμπάν την εποχή που κυβερνούσαν το Αφγανιστάν, από το 1996 μέχρι που εκδιώχθηκαν από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, το 2001. Μολονότι από τα τέλη του περασμένου έτους οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται με τους Αμερικανούς μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, η βία δεν έχει κοπάσει στη χώρα. Την Τετάρτη, σε ενέδρα των Ταλιμπάν στην περιφέρεια Αμπκαμάρι της επαρχίας Μπαντγκίς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)