to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 27.10.2020

Κοινωνία

Κάνουν έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης

Ο δήμαρχος Θέρμης ζητά από τους υπεύθυνους να αδειάσουν το δημοτικό ακίνητο που τους φιλοξενεί άμεσα για να χρησιμοποιηθεί ως «σημείο covid».


Με πρόσχημα την πανδημία ο δήμαρχος Θέρμης Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επιχειρεί να κλείσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης, ο δήμαρχος με επιστολή του ζητά από τους υπεύθυνους να αδειάσουν το δημοτικό ακίνητο που τους φιλοξενεί άμεσα για να χρησιμοποιηθεί ως «σημείο covid». Προηγουμένως είχε ζητήσει από τους εθελοντές του να ενταχθούν σε δομές του Δήμου και όταν αυτοί απάντησαν αρνητικά ξεκίνησε την «έξωση».

«Το κέντρο Covid-19 του Δήμου είναι επιτακτικά απαραίτητο και σίγουρα μπορεί να γίνει σε πιο λειτουργικό χώρο. Οι ανάγκες της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με την καταστροφή μιας δομής όπως το ΚΙΑΛΛΗ που ακόμα και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης δραστηριοποιούνται εθελοντικά, 83 γιατροί - κοινωνικοί λειτουργοί - ψυχολόγοι, 56 συνεργαζόμενα φαρμακεία και 150 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης.

Όπως επισημαίνεται, «το Κέντρο λειτουργεί χωρίς χορηγούς βάσει εθελοντικής προσφοράς και δεν διαθέτει πόρους μετεγκατάστασης».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ααπαράδεκτη και εκτός πραγματικότητας απόφαση
Την αντίδραση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου να κάνει  έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης για να γίνει εκεί το κέντρο Covid-19 για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Στη σχετική ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα της δημιουργίας τέτοιου κέντρου, αλλά όπως σημειώνει «γεννάται το ερώτημα εάν ο χώρος της αλληλέγγυας δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι ο μοναδικός που μπορεί να το στεγάσει;». «Είναι απαραίτητη η ακριβή και χρονοβόρα μετεγκατάσταση του ιατρείου έως ότου όλο αυτό τελειώσει, κι έπειτα να επανέλθει αυτό στον ίδιο χώρο, όπως υπέδειξε ο Δήμαρχος;

Το κλειστό ΚΑΠΗ ή τα υπόλοιπα ανεκμετάλλευτα κτήρια της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι κατάλληλα να φιλοξενήσουν το δημοτικό κέντρο αντιμετώπισης του covid-19;» ρωτά. Αφού τονίζει ότι «είναι παράλογο σε συνθήκες πανδημίας να δέχονται επίθεση οι κοινωνικές δομές» διερωτάται «ποιος θα καλύψει το κενό» που θα δημιουργηθεί από τη μη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου; «Σε συνθήκες πανδημίας κάνουμε πρόσθεση όχι αφαίρεση» κοινωνικών δομών επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλεί το δήμαρχο Θέρμης να αλλάξει την «απαράδεκτη και εκτός πραγματικότητας» απόφασή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)