to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 05.06.2013

Κοινωνία

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη δέσμευση των ακτοπλόων για καταβολή δεδουλευμένων

Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια στα λιμάνια της Αττικής, καθώς οι ακτοπλόοι δεσμεύτηκαν να καταβάλουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών και οι ναυτικοί έληξαν λίγο πριν τη 1μμ την κινητοποίηση που είχαν ξεκινήσει από το πρωί.



Από τις 6 πμ ναυτικοί σήμερα είχαν μπλοκάρει τον απόπλου στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις έξι ακτοπλοϊκές εταιρείες, που οφείλουν μισθοδοσία έως και έξι μηνών στα πληρώματα, που αντιστοιχούν στα 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνη Νταλακογιώργο, που μίλησε στο avgi.gr.


Λίγο πριν την 1 μμ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεσμεύτηκαν να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς. Οι εταιρείες αυτές είναι η ΑΝΕΚ Lines, η NEL Lines, η Ventouris Lines, Agoudimos, και η Ηellenic Seaways και η Anez, στις οποίες επιτράπηκε ο απόπλους μετά από καταβολή των τεσσάρων μηνιάτικων με την δέσμευση ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα καταβάλλουν τα υπόλοιπα δυο.


Έτσι, το πρωί αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά μόλις δύο υδροπτέρυγα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.


Από την πλευρά του ο Αντώνης Νταλακογιώργος είχει ζητήσει ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος της μισθοδοσίας. Ενώ, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, καταγγέλλουν ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα και σε ορισμένες περιπτώσεις συνάδελφοί τους λαμβάνουν εξάμηνες επιταγές, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να γίνεται νέος διακανονισμός της οφειλής με την εταιρεία και το πρόβλημα να διογκώνεται. Ανέφεραν επίσης ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ενώ γνωρίζει ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα, δίνει δρομολογήσεις σε πλοία με επιδοτούμενες άγονες γραμμές.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι μέχρι στιγμής βρίσκεται στον αέρα η συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς δεν έχει υπογραφεί νέα.

Πηγή: beta.avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)