to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 12.03.2020

Αθλητισμός

Xωρίς κόσμο ξεκινάει τη διπλή μάχη με τη Γουλβς ο Ολυμπιακός

Oριστικά σήμερα (12.3/22:00) και χωρίς φιλάθλους -όπως είχε προγραμματιστεί- θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς για του «16» του Europa League, αφού χθες αργά η UEFA, σύμφωνα με ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας, απέρριψε σχετικό αίτημα για αναβολή του αγώνα που υπέβαλαν επίσημα οι «λύκοι».


Tο ευρωπαϊκό όνειρο συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απόψε  θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League απέναντι στην Γουλβς.

Οι Πειραιώτες θα στερηθούν τον κόσμο τους, καθώς το Καραϊσκάκη θα είναι άδειο λόγω του κορωνοϊού.

Η Γουλβς μπορεί να μην έχει το όνομα της Άρσεναλ αλλά ποιοτικά είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Κώστα Φορτούνη, καθώς έληξε το πειθαρχικό θέμα που τον άφησε εκτός.

Αναμφίβολα το πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Ποντένσε, που επιστρέφει στον Πειραιά και όπου στον πρώτο γύρο ήταν ένας από τους πολυτιμότερος παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός στην συνέντευξη τύπου παραδέχτηκε ότι ο κόσμος θα λείψει στην ομάδα, μιας και όλοι γνωρίζουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στα εντός έδρας παιχνίδια.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού πάντως θα βρεθούν έξω από το πάρκινγκ, προκειμένου να αποθεώσουν την ομάδα κατά την είσοδό της στο γήπεδο. Οι «εκλεκτοί» του Πέδρο Μαρτίνς είναι οι Σα, Αλέν, Καραργύρης, Γκασπάρ, Μπα, Σεμέδο, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Σισέ, Παπαδόπουλος, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Μασούρας, Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

O αγώνας θα καλυφθεί ζωντανά στις 22:00, από το Cosmote Sport 2 HD, αλλά και από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube, δωρεάν.

Θυμίζουμε ότι η UEFA, σύμφωνα με ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας, απέρριψε σχετικό αίτημα για αναβολή του αγώνα που υπέβαλαν επίσημα οι «λύκοι».

«Η Γουλβς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένα επίσημο αίτημα που υποβλήθηκε στην UEFA προτείνοντας την αναβολή της αναμέτρησης της Πέμπτης στο Europa League με τον Ολυμπιακό απορρίφθηκε από την UEFA. Ο αγώνας θα διεξαχθεί, πίσω από κλειστές πόρτες, σύμφωνα με την αναγκαστική προσωρινή αναστολή παρουσίας φιλάθλων στις αθλητικές εκδηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, για να περιοριστεί η διάδοση του κοροναϊού (Covid-19) στην Ελλάδα.

Η θέση μας είναι ότι το ταξίδι θέτει περιττούς κινδύνους για τους παίκτες, το προσωπικό, τους οπαδούς και τις οικογένειες όλων αυτών που θα ταξιδέψουν, σε τόσο κρίσιμες στιγμές», ανέφερε η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

«Η ανησυχία μας είναι επίσης για τους αντιπάλους μας, των οποίων οι παίκτες και το προσωπικό εξετάστηκαν σήμερα (σ.σ:χθες)  και αναμένεται πλέον να αγωνιστούν σε ένα σημαντικό παιχνίδι, κάτω από τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, από τι στιγμή που ο ιδιοκτήτη τους, έχει προσβληθεί από τον ιό. Υπάρχει επίσης απογοήτευση επειδή ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους των δύο ομάδων, καθώς αυτό είναι μέρος του γεγονότος που καθιστά την ευρωπαϊκή διοργάνωση τόσο ξεχωριστή, καθώς και το γεγονός ότι οι οπαδοί μας έχουν μας ήδη υποστηρίξει εξαιρετικά στο Europa League ήδη αυτή τη σεζόν.

Εξετάζει την αναβολή των διοργανώσεων η UEFA

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάνουν πλέον σκέψεις αναβολής του Champions League και του Europa League, εκεί που ήδη υπάρχουν προγραμματισμένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, αναβολές λόγω αδυναμίας αλλά και άρνησης ομάδων να ταξιδέψουν (Ρόμα, Χετάφε) αλλά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού με τον Ρουγκάνι στη Γιουβέντους.

 

Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες Λίγκες από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία παρουσιάζονται έτοιμες να συζητήσουν την αναβολή του Euro 2020 – αν και από Ιταλούς ρεπόρτερ αναφερόταν μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη αναβολής από την UEFA - πλέον στη Νιόν δείχνουν να σκέφτονται πως ήρθε η ώρα να σταματήσει το ποδόσφαιρο μέχρι νεοτέρας...

Αναβλήθηκε ο αγώνας Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ λόγω Μαρινάκη

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη αγώνας της Premier League , ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, επειδή, όπως αναφέρει το Reuters, «οι παίκτες της ομάδας του Λονδίνου έχουν έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters, «αρκετοί παίκτες της Άρσεναλ συναντήθηκαν με τον Ευάγγελο Μαρινάκη μετά τον αγώνα της φάσης των «32» του Europa Legaue στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου. Ο Μαρινάκης, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης  της Νότιγχαμ Φόρεστ, δήλωσε την Τρίτη ότι προσβλήθηκε από κοροναϊό».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από 116.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό (COVID-19) και πάνω από 4.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Reuters, ενώ πολλές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ακυρώθηκαν.

«Ο αγώνας της Premier League της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ αναβλήθηκε», ανακοίνωσε η Σίτι. «Η απόφαση για την αναβολή του αγώνα έχει ληφθεί ως προληπτικό μέτρο, αφού ανακαλύφθηκε ότι το προσωπικό της Άρσεναλ  έχει έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος έχει ανακοίνωσε πως έχει COVID-19.»

Η Άρσεναλ δήλωσε ότι ο κίνδυνος για τους παίκτες της ήταν «εξαιρετικά χαμηλός», αλλά θα ακολουθούσαν τις ιατρικές οδηγίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)