to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 27.05.2020

Διεθνή

Κανένα κρούσμα του ιού σήμερα στην Κύπρο

Δεν εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στην Κύπρο, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας.


Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 2.640 εργαστηριακών διαγνώσεων, δεν εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, ωστόσο, διεκπεραιώθηκαν κανονικά οι διαγνωστικοί έλεγχοι.

Από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, διεκπεραιώθηκαν 539 εργαστηριακές διαγνώσεις, ενώ από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, είχαμε αποτελέσματα για 1.069 δείγματα.

Επιπλέον, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, είχαμε αποτέλεσμα για 106 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκε η ανάλυση για 91 δείγματα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, υπήρξε αποτέλεσμα για 102 δείγματα και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων υπήρξαν αποτελέσματα για 316 εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι από τα δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, ολοκληρώθηκαν 209 εργαστηριακές εξετάσεις και από ιδιωτική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκαν 208 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει στα 939.

Επίσης, με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 15:00, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 5 άτομα, εκ των οποίων το ένα νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Δόθηκε, παράλληλα, ένα εξιτήριο, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται τρεις ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)