to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:23 | 06.11.2016

Κοινωνία

«Κανένα κατάστημα Wind ανοιχτό την Κυριακή 6/11» λέει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων

«Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε» επισημαίνει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind και καλεί «σωματεία, συνελεύσεις και άλλες συλλογικότητες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο».


Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στη Wind

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΣΤΗ WIND

Συνάδελφοι,

την Κυριακή στις 6/11/16 τα καταστήματα θα λειτουργούν βάσει της νομοθεσίας για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο.

Το  ζήτημα δεν είναι η Κυριακή αλλά η συνολική κατάργηση δικαιωμάτων μας.

Η Kυριακάτικη εργασία, η οποία είχε επεκταθεί για 52 Κυριακές και τώρα επανήλθε στις 8 (με διαφοροποιήσεις ανά περιοχή), είναι ένα σοβαρό ζήτημα που υπάγεται στην γενικότερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Η κυριακάτικη εργασία, συχνά απλήρωτη και χωρίς ρεπό, αποτελεί ένα πρόσχημα και όχημα της κυβέρνησης και των εργοδοτών για πλήρη επέκταση του μέτρου και άλλων παρόμοιων σε όλο το εύρος της εργασίας, καθώς τα περί τζίρου των καταστημάτων δεν ευσταθούν σε ένα περιβάλλον με εκατομμύρια ανέργων, απλήρωτων ή χαμηλόμισθων εργαζομένων και χαμηλοσυνταξιούχων. Επίσης, το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση διάλυση των συνδικαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων μας και την περαιτέρω φτωχοποίηση.

Το Σωματείο μας συμμετέχει στο ‘Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια’, που διεξάγει επί μήνες έναν μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων.

    Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μας εμποροϋπαλλήλους να συμμετέχουν στην απεργία της Κυριακής 6/11. Καλούμε επίσης τους πάντες να απέχουν από τις αγορές από εμπορικά καταστήματα εκείνες τις ημέρες, ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης και αντίστασης. Τέλος, καλούμε σωματεία, συνελεύσεις και άλλες συλλογικότητες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο.

Ø  Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής 6/11 και στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Ερμού στο Σύνταγμα μαζί με το Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.

Ø  Δεν αγοράζουμε τίποτα από κανένα κατάστημα, της Wind ή άλλο. Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο. Στηρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΙ 8 | ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΟ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑ.Σ.Ε.WIND

www.pasetim.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)