to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 21.03.2018

Πολιτική

Κανένα κανάλι δεν είδε τους αυτοκινητόΒΡΩΜΟΥΣ!

Πουθενά τα σοκαριστικά στοιχεία της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τρεις ελληνικούς αυτοκινητόδρομους με πρόσθετο κόστος σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ. Πουθενά η «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ και η κατάθεση του Π. Πολάκη στην Εξεταστική για την Υγεία. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το... λιβάνισμα για την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, η «άτακτη φυγή» της αντιπολίτευσης από την προκαταρκτική για τη Novartis, εμμονή με το ενδεχόμενο υιοθέτησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής (δεν πα' να λένε οι Βρυξέλλες), τα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς, η συνεχιζόμενη κράτηση του Σαρκοζί, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία, το Μακεδονικό και οι αυριανές εποφές Κοτζιά, η τουρκική εισβολή στο Αφρίν της Συρίας, η υπόθεση Σκριπάλ, η διαρροή των στοιχείων 50.000 χρηστών του facebook, η Σύνοδος Κορυφής που αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Κόστισε 1,2 δισ. ευρώ η αριστεία... της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού στους αυτοκινητόδρομους

Την απόλυτη επαλήθευση της Κυβέρνησης για την κατάσταση που παρέλαβε στους αυτοκινητόδρομους και τα δημόσια έργα από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δίνει η επίσημη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. (αναλυτικά)


 

«Μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψε ο Π. Πολάκης στην Εξεταστική 

Τι ανέφερε στη μαραθώνια εισαγωγική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - Στη δικαιοσύνη τα στοιχεία για τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ. (αναλυτικά)


 

«Οι Βρυξέλλες δεν ευνοούν τη λύση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής»

Κάθετα αντίθετες εμφανίζονται οι Βρυξέλλες στο ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από την Αθήνα μετά το τέλος του προγράμματος καθώς εκφράζουν την άποψη ότι κάθε είδους προληπτική πιστωτική γραμμή ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές τριβές, υπονομεύοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. (αναλυτικά)


 

Δικαίωση του σκοταδισμού με τη βούλα του ΣτΕ

Αντισυνταγματικό κρίθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ το πρόγραμμα των Θρησκευτικών στα δημοτικά και γυμνάσια - Σε ανακοίνωσή του το Υπ. Παιδείας δηλώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω - ΣΥΡΙΖΑ: Το σκεπτικό του ΣτΕ θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι πράξη ευθύνης και μια μεγάλη επένδυση

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ' ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα». (αναλυτικά)


 

«Απρόσφορη προσπάθεια να αποδυναμωθεί η επιτροπή η φυγή της αντιπολίτευσης»

Η προκαταρκτική για τη Novartis μπορεί και θα συνεχίσει το έργο της παρά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να την αποδυναμώσει, η διερεύνηση του σκανδάλου έχει καταξιωθεί κοινωνικά, τόνισε το μέλος της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά κατήγγειλε το ίδιο του το κόμμα» για τον υποκατώτατο μισθό

Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά κατήγγειλε το ίδιο του το κόμμα, το οποίο ως κυβέρνηση θέσπισε, βάφτισε και επέβαλε με νόμο τον υποκατώτατο μισθό, επισημαίνει με δήλωσή της η υπουργός Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου. (αναλυτικά)


 

ΣΥΡΙΖΑ: «Πραγματικός πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Αδ. Γεωργιάδης»

«Αφού πρώτα επανέλαβε τα γνωστά καταστροφολογικά του για την οικονομία που διαψεύδονται καθημερινά, απέφυγε για μια ακόμα φορά να εκφέρει θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ για να μη στεναχωρήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα, ενώ απέδειξε εκ νέου την ανευθυνότητά του στο θέμα των ελλήνων αξιωματικών επιτιθέμενος στην κυβέρνηση», σχολιάζει η Κουμουνδούρου για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη. (αναλυτικά)


 

Πολιτικές ενάντια στον ρατσισμό που έγιναν πράξη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την 21η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη αναφέρει αναλυτικά όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία χρόνια διακυβέρνησης, κάνει πράξη, όταν άλλοι, σαράντα και πλέον χρόνια τώρα εναλλασσόμενοι στη διακυβέρνηση, μόνο διακήρυσσαν, παρότι αρέσκονται να τοποθετούν εαυτούς στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κοινωνικού φιλελευθερισμού και να παρουσιάζονται ως εκλεκτοί αντιπρόσωποι της ευρωπαϊκής κουλτούρας και πολιτισμικής κληρονομιάς. (αναλυτικά)


 

Τι σημαίνει η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό ραδιόφωνο

Με τη διεξαγωγή πλούσιων συμπερασμάτων για το μέλλον του ψηφιακού ραδιοφώνου, ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο ΨΗΠΤΕ. (αναλυτικά)


 

Τέλος στη «λαθροχειρία» Λοβέρδου με το ίδρυμα της Παναγιάς της Τήνου

Η διαχείριση του ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου πέρασε ξανά σε μεικτό έλεγχο, όπως ίσχυε επί δύο αιώνες, μετά την τροπολογία Λοβέρδου το 2014 που «ψηφίστηκε νύχτα» και το μετέτρεψε σε εκκλησιαστικό ίδρυμα χωρίς έλεγχο από το κράτος, κάτι που μόνο η χούντα είχε τολμήσει, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

Σε δημόσια διαβούλευση η πρωτοβουλία για την κατάρτιση εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την πρωτοβουλία για την κατάρτιση εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας, στα οποία το κοινό θα έχει ελεύθερη τηλεοπτική πρόσβαση. (αναλυτικά)


 

Η Ηριάννα και ο Περικλής διεκδικούν το αυτονόητο

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 η πρώτη μέρα της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή - Κατάμεστη η αίθουσα - Κατέθεσαν ένας αστυνομικός, οι γονείς του Περικλή, οι γονείς της Ηριάννας, συγγενείς τους και ο Κωνσταντίνος που έχει αθωωθεί για παρόμοιες κατηγορίες - Στις 10 Μαΐου η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. (αναλυτικά)


 

Ισόβια στον χρυσαυγίτη απόστρατο αστυνομικό για το φονικό στην Πανόρμου τον Οκτώβριο του 2016

Ο συνταξιούχος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ΠΑΡΑ την πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση για τον κατηγορούμενο ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. (αναλυτικά)


 

Έφεση άσκησε το Δημόσιο κατά των δικαστικών αποφάσεων για ακύρωση των προστίμων της Ελληνικός Χρυσός

Το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, δύο εφέσεις κατά των υπ’ αριθμ. Α22056/2017 και Α22065/2017 αντίστοιχων αποφάσεων του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες είχαν ακυρωθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για περιβαλλοντικές παραβάσεις. (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news – 2: Νέο κτίριο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του επιδόματος παιδιού α' διμήνου 2018

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 160 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Στις 28/3 θα καταβληθεί το ΚΕΑ στους 284.795 δικαιούχους

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 62.474.604,71 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Μαρτίου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 284.795. (αναλυτικά)


 

Ένταξη νέων ειδικοτήτων στα Τμήματα Μαθητείας από το σχολικό έτος

Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη. (αναλυτικά)


 

Έρχεται η άνοιξη στη Σύρο

Στη Σύρο το πρώτο πλοίο στο ναυπηγείο. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)