to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 06.09.2021

Πολιτική

Κάνει αρκετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της φον ντερ Λάιεν; Συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ το 2021, στις 15/9

Είναι η Ευρώπη προετοιμασμένη για τις προκλήσεις που έρχονται; Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ρωτήσουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολιτικές της κατά τη συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2021.


Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφωνεί την ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (SOTEU) ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποιώντας απολογισμό του προηγούμενου έτους και παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημερινή πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκφωνήσει την ομιλία της στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 (09:00 CET). Θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό του περασμένου έτους και να κοιτάξουμε το μέλλον»

Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί καίρια στιγμή για να καταδειχθεί η λογοδοσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους της ΕΕ. Η προσοχή εστιάζεται σε σημαντικά ζητήματα, όπως η επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, η κλιματική αλλαγή, η ανεργία των νέων και οι μεταναστευτικές ροές. Αυτή η ετήσια εκδήλωση θεωρείται σημαντική για την «προώθηση μιας πιο διαφανούς και δημοκρατικής Ένωσης», μία «ευκαιρία να φέρουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους πολίτες, αναδεικνύοντας τα βασικά σημεία δράσης και προκλήσεις του έτους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του ΕΚ.

Τα δικαιώματα των πολιτών και η δημοκρατική διαδικασία θα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μοναδικής συζήτησης στην Ολομέλεια, ενώ θα εξεταστούν και «τα πιο πιεστικά ερωτήματα σε δύσκολες εποχές για την Ευρώπη», καθώς «η ΕΕ πέτυχε τον στόχο της να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του πληθυσμού, αλλά η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επηρεάζει όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής κοινωνίας».

Πηγή: Multimedia Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)