to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 01.03.2018

Πολιτική

Κανάλια, κάντε λίγο... έτσι την προπαγάνδα να δούμε τη Novartis και τις μίζες του μετρό

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν ο ανασχηματισμός και η ορκωμοσία με εκτενέστατες αναφορές στον Φ. Κουβέλη, αλλά και στα άλλα νέα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος, τα περί ανομίας με αφορμές τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου, το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη, το Μακεδονικό, οι δηλώσεις Γιούνκερ για την ΠΓΔΜ, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Στα «αζήτητα» βρέθηκαν θετικές ειδήσεις για τη διαπραγμάτευση και το Euroworking Group και όχι μόνο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Στοιχεία για «μίζες»

Νέα στοιχεία για χρήματα χέρι-με-χέρι μέσα σε βαλίτσες αλλά και καταβολές βάση κόστους έργου στα “κυρίαρχα πολιτικά κόμματα” απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι γερμανικές αρχές σχετικά με την ανάθεση και υλοποίηση σε κοινοπραξία εταιριών, έργων του Μετρό την περίοδο 2003-2007. (αναλυτικά)


 

Οι πρώτες επαφές με τους θεσμούς για τη δ’ αξιολόγηση «ήταν μία επιτυχημένη αποστολή»

Σε πολύ θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος συναντήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δ' αξιολόγηση και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. (αναλυτικά)


 

Σε θετική τροχιά το ελληνικό ζήτημα στο Euroworking Group

Σε θετική τροχιά βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. (αναλυτικά)


 

Tην επιτυχή έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου χαιρετίζει η Γερμανία

«Οι εξελίξεις αυτές αποτιμώνται θετικά», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

Ρεκόρ για την ελληνική μεταποίηση τον Φεβρουάριο

Συνεχίστηκε η κινητικότητα στον μεταποιητικό τομέα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο, καθώς οι ρυθμοί αύξησης του συνόλου των νέων παραγγελιών, της παραγωγής και της αγοραστικής δραστηριότητας κατέγραψαν υψηλές τιμές, αντίστοιχες με εκείνες που σημειώθηκαν μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. (αναλυτικά)


 

Μοσκοβισί: Βήμα στην πορεία για την πλήρη ομαλοποίηση η χαλάρωση των capital controls

Τώρα πρέπει όλοι να εργαστούμε από κοινού για να διασφαλίσουμε μια θετική ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι... (αναλυτικά)


 

«Οι ελληνικές τράπεζες σημειώνουν μεγάλη πρόοδο»

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, το πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας λήγει στα τέλη Αυγούστου και προβλέπεται σταδιακή χαλάρωση και τελικά άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, δήλωσε η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, σε ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. (αναλυτικά)


 

«Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό η ΝΔ να μιλά για υπουργούς "που υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα"»

«Η προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού με δήθεν σκάνδαλα υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας» σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου, αναφερόμενοι σε σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη. (αναλυτικά)


 

Δυσαρέσκεια Τόσκα για τα τελευταία γεγονότα και νέο επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ.

Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας από σήμερα, Πέμπτη. (αναλυτικά)


 

Διαπραγματευόμαστε υπεύθυνα, όχι με αναρμόδια στελέχη και πράκτορες της ΕΥΠ 

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα που έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάςστην ομιλία του στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και το ζήτημα του καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών. (αναλυτικά)


 

Ευρύτερη πλειοψηφία εξασφαλίζει το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Το σχέδιο νόμου ψηφίζουν, εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) και Ποτάμι. (αναλυτικά)


 

«Η συζήτηση για την προληπτική γραμμή δεν είναι λύση, είναι μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον»

Μετάθεση του «προβλήματος» η επιλογή της προληπτικής γραμμής, τονίζει ο νέος υπ. Οικονομίας. Η εκτίμηση για τα stress test και το σενάριο της Bad Bank. Το «κλειδί» του σχεδίου της επόμενης ημέρας, η Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι μεταρρυθμίσεις. (αναλυτικά)


 

Σταθερή στο 20,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα, μειώθηκε από 23,3% σε 20,9%, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο. (αναλυτικά)


 

«Οι φιλοξενούμενοι δεν εκδιώχθηκαν από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά»

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων που αφορούν πρώην φιλοξενούμενους στο ίδρυμα ΑΜΕΑ Σκαραμαγκά και προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, το υπουργείο Εργασία, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωή του, δίνει διευκρινίσεις. (αναλυτικά)


 

Για το Εθνικό Σχέδιο για τις Ψηφιακές Δεξιότητες: Απάντηση του υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης στη ΝΔ

«Μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες, η Ελλάδα όχι μόνο κατάφερε να σχεδιάσει και οργανώσει σε εθνικό επίπεδο την αναγκαία διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς της πολιτικής και της αγοράς, αλλά και να υποβάλει αρμοδίως το "Εθνικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων" στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως όφειλε». (αναλυτικά)


 

«Να συνεχίσει η Ελλάδα τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς βουλευτών και δικαστών»

Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες για την πρόληψη της διαφθοράς και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των βουλευτών και των δικαστικών, καθώς και να βελτιώσει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, σύμφωνα με δύο εκθέσεις συμμόρφωσης της Ομάδας κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)


 

«Πολιτική πράξη-ορόσημο στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος»

Η Σχολική Βιβλιοθήκη, αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχουν οι νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκει πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς δύναται να ενταχθεί σε ευρύτερα Δίκτυα Βιβλιοθηκών, να συνδεθεί με τη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς και με τις Ακαδημαϊκές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες. (αναλυτικά)


 

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης σε μισθωτούς, μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και ανέργους

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους μισθωτούς, μη μισθωτούς ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους ανέργους, καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου. (αναλυτικά)


 

Πώς θα λειτουργεί η αποστολή e-mail στους γονείς για τις απουσίες των μαθητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool προχωρά στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής αποστολής των ειδοποιητηρίων απουσιών των μαθητών στους γονείς/κηδεμόνες αυτών. (αναλυτικά)


 

Mαζική αντιφασιστική διαδήλωση, την Παρασκευή, η απάντηση της «Φαβέλας» στις ναζιστικές επιθέσεις

«Κανένας δεν πήγε σπίτι του μετά την επίθεση, ούτε πρόκειται να πάει, φοβισμένος, τρομοκρατημένος[...] Αποφασισμένοι να δώσουμε μαζική κοινωνική απάντηση στις επιθέσεις και τις προκλήσεις των ναζιστών και να τους στείλουμε εκεί που τους αρμόζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μία εφιαλτική ανάμνηση» απαντά η «Φαβέλα» στην επίθεση της ναζιστικής συμμορίας. (αναλυτικά)


 

Για ακόμα μια φορά το «Πρώτο Θέμα» επινοεί «ειδήσεις» και κιτρινίζει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ

«Κατανοώ την αγωνία του «Πρώτου Θέματος» για την εξέλιξη της υπόθεσης των Σκουριών, αλλά θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο δικός μας αγώνας και η δική μας αγωνία για τον τόπο μας δεν περιορίζονται στις αναπλάσεις των παρτεριών του Κοινοβουλίου» αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατ. Ιγγλέζη. (αναλυτικά)


 

«Όχι στον φόβο, τη λογοκρισία, τη φίμωση της Τέχνης»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ακροπόλ

Έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις σκοταδιστικές επιθέσεις εναντίον της θεατρικής παράστασης “Jesus Christ Superstar”. (αναλυτικά)


 

Τραμπουκισμοί της ΔΑΚΕ στον δήμο Αθηναίων

Στόχος των τραμπουκισμών η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΑΣΚ). (αναλυτικά)


 

Επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ

Για πρώτη φορά προηγείται η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. από την αποφοίτηση των πρώτων μαθητών/τριών του νέου συστήματος (νέο θεσμικό πλαίσιο του Ν. 4386/2016), οι οποίοι θα αποκτήσουν πτυχίο τον Ιούνιο του 2018. (αναλυτικά)


 

«Fake news και το ΤΕΕ;»

«Το ΤΕΕ κινδυνεύει να μπει γερά στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή fake news για το 2018...» αναφέρει σε δήλωσή του Νίκος Ανδρεδάκης, β’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ. (αναλυτικά)


 

«Η οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αντικυθήρων απαλλάσσει τους πολίτες από την επιβολή προστίμων»

Μετά την τμηματική ολοκλήρωση του έργου στα Αντικύθηρα και ειδικότερα την οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αντικυθήρων, και την αντίστοιχη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπαυσε οριστικά η πληρωμή προστίμου ύψους 80.000 ευρώ ανά 6μηνο που επιβαλλόταν κατ’ εφαρμογή της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην Υπόθεση C-378/13. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)