to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:23 | 26.05.2014

Διεθνή

Καναδικά ΜΜΕ: Αμφισβήτση της κυβέρνησης Σαμαρά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Επικριτικός απέναντι στα επιβληθέντα μέτρα λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ


Για άνοδο των ευρωσκεπτικιστών κάνουν λόγο τα κανιδικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ενώ η εφημερίδα Globe and Mail σχολιάζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως «αμφισβήτση της κυβέρνησης Σαμαρά».

Τα βασικά σημεία της κάλυψης των καναδικών ΜΜΕ επικεντρώνονται στην υπερίσχυση του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία με ποσοστό 25% και στις δηλώσεις της κ. Λεπέν περί μαζικής απόρριψης της ΕΕ, στην επικράτηση του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ, στο ποσοστό 20% που κατέλαβε το κόμμα της άκρας δεξιάς (FPO) στην Αυστρία, στο Λαϊκό Κόμμα της Δανίας το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση και στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως επικριτικό απέναντι στα επιβληθέντα μέτρα λιτότητας και ευρωσκεπτικιστικό.

Επιπλέον, σε σχέση με την Ελλάδα η έγκριτη εφημερίδα Globe and Mail αναφέρει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει την αμφισβήτηση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία, όπως τονίζεται, διαθέτει πλειοψηφία μόλις δύο εδρών στην τρέχουσα Βουλή.

Παρατίθενται επίσης δηλώσεις του Δρ Γιώργου Τζογόπουλου από το ΕΛΙΑΜΕΠ (σσ think tank του σημιτικού ΠΑΣΟΚ) σύμφωνα με τον οποίο το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δε συνιστά κίνδυνο για την κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Σαμαρά.

Σημειώνει ακόμη ότι «ναι ήταν μία νίκη (σ.σ. για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά όχι μία εντυπωσιακή νίκη» και προσθέτει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι «οι Έλληνες είναι περισσότερο ή λιγότερο διχασμένοι σε ομάδες είτε υπέρ είτε κατά της λιτότητας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)