to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 02.12.2021

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Καναδάς: Ναι στην απαγόρευση των «θεραπειών μετατροπής» για ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Ομόφωνα υπέρ της απαγόρευσης των επονομαζόμενων «θεραπειών μετατροπής» για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας τάχθηκε η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά. Πρόκειται για ψυχιατρική θεραπεία με σκοπό να αλλάζει υποτίθεται τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου


Οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό πρότειναν το νομοσχέδιο, αλλά η ψήφισή του έφερε χειροκροτήματα και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι βουλευτές διέσχισαν το διάδρομο για να σφίξουν τα χέρια, ακόμη και να αγκαλιάσουν τους ομολόγους τους από την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρει το CBC News.

Τώρα το σχέδιο νόμου θα πρέπει να εγκριθεί από το άλλο σώμα του κοινοβουλίου της χώρας, τη Γερουσία. Η Βουλή είχε εγκρίνει προηγούμενη έκδοση του νομοσχεδίου τον Ιούνιο, αλλά η Γερουσία δεν πρόλαβε να το εξετάσει λόγω των εκλογών που κήρυξε ο Τριντό για τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Κανείς δεν μπορεί να συναινέσει στα βασανιστήρια. Είναι μια υπέροχη μέρα για τους επιζώντες» τόνισε ο Ράντι Μπουασονότ,  υπουργός Τουρισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα της κοινότητας, εξηγώντας ότι πλέον «ξέρουν ότι κανείς άλλος δεν πρόκειται να περάσει αυτό που πέρασαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, Έριν Ο'τουλ, επέτρεψε στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να ψηφίσουν ελεύθερα, αφήνοντάς τους δηλαδή να υπερψηφίσουν δηλαδή το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Η ομόφωνη στήριξη αιφνιδίασε την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον βουλευτή των Φιλελευθέρων, Σέιμους Ο'ρεγκάν. Αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές είχαν εκφράσει ανησυχίες υποστηρίζοντας ότι η διατύπωση του νομοσχεδίου θα μπορούσε να «ποινικοποιήσει» ιδιωτικές συνομιλίες για τη σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου μεταξύ παιδιών και δασκάλων, θρησκευτικών ηγετών ή επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Λαμέτι, έκρινε πως αυτές οι αντιρρήσεις ήταν αβάσιμες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)