to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 01.08.2013

Πολιτική

Καμπάνες για τη συγκυβέρνηση

Το κύριο άρθρο της Αυγής


Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η συγκυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου μετά και τις καμπάνες που ήχησαν αυτές τις ημέρες με τις εκθέσεις από Κομισιόν και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα πρέπει να σημειωθεί η επισήμανση από το ΔΝΤ για πιθανή πολιτική αστάθεια, κίνδυνο που θεωρεί ισχυρό μπροστά στην υψηλή ανεργία και τις εντεινόμενες κοινωνικές δυσκολίες. Τέτοια λόγια από τους δανειστές μόνο "σιγουριά" δεν πρόσθεσαν στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κοινωνική ισοπέδωση που σκορπίζουν με τη μνημονιακή συνταγή συσσωρεύοντας εκρηκτικό υλικό για την κοινωνική αντίσταση και οργή.

Όταν μάλιστα το ΔΝΤ υπενθυμίζει ότι η μη επίλυση της επίτευξης φορολογικών εσόδων θα επιφέρει και πάλι επικίνδυνες περικοπές δαπανών, τότε καταρρέει όλη η βιτρίνα της προπαγανδιστικής προσπάθειας της ασθμαίνουσας συγκυβέρνησης.

Ουσιαστικά, με τις εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ επανέρχονται με δογματική επιμονή στην αύξηση (!) των άγριων αφαιμάξεων από τους συνήθεις αιμορραγούντες (μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες). Ταυτόχρονα απαιτούν την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με νέο "τσεκούρι" στο κατώτατο μεροκάματο, στον κατώτατο μισθό, αλλά και την επιτάχυνση, διεύρυνση(!) των μαζικών απολύσεων. Οι δανειστές είδαν ότι οι συγκυβερνώντες τα δίνουν όλα και δεν θα αφήσουν τίποτε "όρθιο".

Τα όποια "success stories" δεν αντέχουν πλέον, με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις της συγκυβέρνησης για απολύσεις, για διάλυση φορέων στο όνομα των "μεταρρυθμίσεων" και της "ανάπτυξης"...

Ακόμη και η επιστολή της Κομισιόν, που αποκαλύπτει ότι για την επταετία 2014-2020 τα ποσά που θα πάρει η χώρα μας από την Ε.Ε. θα είναι 14,7 δισ. αντί για 18-19 δισ. ευρώ, για τα οποία κόμπαζε πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός, αφήνει έκθετο τον μαθητή της Μέρκελ.

Όσο συνεχίζεται η σημερινή αδιέξοδη μνημονιακή συνταγή, η κοινωνία μας δεν έχει περιθώρια ανάσας. Μπροστά στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε, "βομβαρδιζόμενοι" με απίθανες κορώνες και φανφάρες, μόνη απάντηση είναι η δημοκρατική ανατροπή αυτών των πολιτικών και της συγκυβέρνησης.

Η πρόταση της Αριστεράς δίνει στον λαό μας την ελπίδα, οδηγεί τον τόπο μας σε πορεία ανάταξης, την Ευρώπη σε ουσιαστική πολιτική στροφή. Αγωνιζόμαστε, εργαζόμαστε για να ακουστούν οι καμπάνες της ριζοσπαστικής, κοινωνικής, δημοκρατικής αλλαγής.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)