to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το καμπανάκι του Τσιόδρα

Θετικό το καμπανάκι Τσιόδρα. Αλλά τόσον καιρό η κυβέρνηση έκανε ότι νόμιζε, έχοντας στο μυαλό της αποκλειστικά πώς θα αποφύγει να χρηματοδοτήσει νέα μέτρα


Η κυβέρνηση επιστράτευσε τον καθηγητή Τσιόδρα για να χυπήσει καμπανάκι για τους εμβολιασμούς. Αλλά το πώς φτάσαμε στα καμπανάκια είναι κάτι για το οποίο υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η επιτροπή των ειδικών ήταν εξαφανισμένη από προσώπου γης. Η τελευταία φορά που τους ακούσαμε ήταν όταν διέρρευσε ότι η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να τους ξεφορτωθεί και να κρατήσει μόνο μερικούς νομοταγείς. Τελικά αυτή η κίνηση κατόπιν ωριμότερης σκέψης ανακλήθηκε.

Αλλά η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να ενεργεί με τρόπο που προκαλούσε αντιδράσεις από τους επιστήμονες. Συγχωνεύει σχολικά τμήματα σε 28 παιδιά ανά τάξη. Υλοποιεί αυτό το απίθανο και ανεφάρμοστο μέτρο διαχωρισμού εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων που δεν προστατεύει κανέναν.

Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιβάλει κανένα μέτρο σε περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο. Αφήνει τις συγκοινωνίες σε άθλια κατάσταση. Και ετοιμάζεται να αφήσει ελεύθερες τις παρελάσεις και τις δοξολογίες στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτα.

Είναι λοιπόν θετικό το καμπανάκι του Σ. Τσιόδρα. Αλλά τόσον καιρό η κυβέρνηση έκανε ό,τι νόμιζε, έχοντας στο μυαλό της αποκλειστικά το πώς θα αποφύγει να χρηματοδοτήσει νέα μέτρα. Δεν άκουγε καμπανάκια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καταστροφική. Και δεν είναι ότι τώρα το κατάλαβαν. Είναι ότι τώρα αρχίζει και το συνειδητοποιεί ο κόσμος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)