to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 16.11.2012

left.gr

Πολιτική

Καμίνης και Κακλαμάνης παίζουν θέατρο για τις απολύσεις κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το θέμα των απολύσεων στο δήμο, με τη μαζική παρουσία των εργαζομένων του δήμου και των σωματείων τους. Αίτημά τους ήταν να αντισταθεί ο δήμος στις άδικες απολύσεις, που προβλέπει το μνημόνιο 3, και να μην τις υπογράψει, μπλοκάροντας έτσι την εφαρμογή τους.


Σύμφωνα με την Ανοιχτή Πόλη, «ο κ. Καμίνης το μόνο που είχε να «δώσει» στους εργαζόμενους ήταν μια γενικόλογη υποστήριξη με πολλά «ναι μεν αλλά». Συγκεκριμένα ο Καμίνης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει νομικά το δικαστικό αγώνα των εργαζομένων, λέγοντας όμως παράλληλα, ότι οι πρώτοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να επαναπροσληφθούν σε κενές θέσεις του δημοσίου, «έχοντας πλεονέκτημα απέναντι σε αυτούς που θα απολυθούν στο μέλλον». Πρόκειται δηλαδή για μια έκδηλη προσπάθεια διάσπασης της ενότητας που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι για την επιτυχία του αγώνα τους. Επίσης είπε ότι θα ξανασυναντιόταν με τον Μανιτάκη για να πάρει εγγυήσεις ότι οι απολυμένοι θα επαναπροσληφθούν αλλού. Αρνήθηκε όμως πεισματικά να συνταχθεί με τον αγώνα των εργαζομένων και να μπλοκάρει τις απολύσεις στην πράξη, λέγοντας ότι δεσμεύεται από τους νόμους. Τέλος, μέσα σ’ όλη αυτή τη διγλωσσία, ο Καμίνης δεν παρέλειψε να καταφερθεί εναντίον διάφορων κινητοποιήσεων ενάντια στην εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, για να μην «παραδοθεί η χώρα στο χάος», αναγνωρίζοντας παράλληλα και την ανάγκη να πάρει η χώρα τη δόση.

Από την άλλη, η παράταξη Κακλαμάνη υποστήριξε το αίτημα να μην υπογραφούν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης από το δήμο, τη στιγμή που ο επικεφαλής της απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ο οποίος είχε ψηφίσει με ενθουσιασμό το μνημόνιο 3 (άρα και τις απολύσεις) στη βουλή. Η παράταξη Κακλαμάνη πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Ή διαφωνεί με τον επικεφαλής της σε ένα σημαντικότατο ζήτημα που αφορά το δήμο, οπότε πρέπει να τον απομακρύνει από επικεφαλής, από τη στιγμή που ο ίδιος εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση, ή μας κοροϊδεύει και παίζει θέατρο στους εργαζόμενους.

Είναι πλέον προφανές, ότι και η δημοτική αρχή και η παράταξη Κακλαμάνη αποτελούν ένα θλιβερό μνημονιακό θίασο, που ούτε θέλει,  ούτε μπορεί να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δήμο και να εμποδίσει τη διάλυση του δήμου Αθηναίων και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα. Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους και δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται σθεναρά με το μέτωπο ενάντια στις απολύσεις.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)