to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 29.04.2020

Κοινωνία

«Καμία σκέψη για επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά του Παντείου»

«Δωρεάν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα για όλους και για όλες», το μήνυμα του «BLOCO» Παντείου


Αναλυτικά η ανακοίνωση του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΉ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΊΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ.

Την Τρίτη 15 Απριλίου συνεδρίασε η Επιτροπή ερευνών του Παντείου με θέμα συζήτησης την επιβολή διδάκτρων στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου, κάτι που δεν έχει συμβεί στα τόσα χρόνια λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν από τα λίγα πανεπιστήμια της χώρας που παρείχαν δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. 

Η συγκεκριμένη κίνηση, πιστή στην κατεύθυνση της κυβέρνησης για την προσπάθεια κατάλυσης του δημοσίου Πανεπιστημίου , δείχνει ακριβώς και τίς προθέσεις των πρυτανικών αρχών.

Η κυβέρνηση δεν αρκείται μόνο στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, έχοντας ως απώτερο στόχο να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και εν μέσω της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, χωρίς την λειτουργία του Πανεπιστημίου και χωρίς προφανώς την παρουσία αντιπροσώπων των φοιτητών/τριων και τις αντιστάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου, βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία να καταπατησει το δικαίωμα μας στην δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να προστατεύσουν τήν δημόσια εκπαίδευση, να παλέψουμε όλοι και όλες μαζί απέναντι στην προσπάθεια των πρυτανικών αρχών αλλά και του υπουργείού να δημιουργήσουν ταξικούς φραγμούς στην παιδεία

Διεκδικούμε:
● Δημόσια δωρεάν παιδεία
● Δωρεάν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα για όλους και για όλες
● Καμια σκέψη για επιβολή διδάκτρων
● Συμμετοχή των φοιτητών στην Σύγκλητο
● Συντονισμός όλων των κομματιών της εκπαιδευτικής κοινότητας ( καθηγητές-τριες, φοιτητές-τρεις, διοικητικό προσωπικό) στα πλαίσια της προστασίας του δημόσια και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΌΡΕΥΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΌΣΙΟ ΑΓΑΘΌ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)