to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 19.11.2018

Κοινωνία

Καμία δίωξη σε μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ δηλώνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ενημερώνει ότι ούτε επεδίωξε, ούτε επιθυμεί την ποινική δίωξη μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ


Με δελτίο τύπου που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ενημερώνει ότι ούτε επεδίωξε, ούτε επιθυμεί την ποινική δίωξη μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ. Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σε καταγγελία, με βάση την οποία υπήρξαν διώξεις σε μέλη του Δ.Σ. που συμμετέχουν σε κατάληψη δομής του ΕΦΚΑ στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. «Ό,τι περί του αντιθέτου αναφέρεται από οποιονδήποτε είναι ανακριβές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η καταγγελία που προηγήθηκε

Προηγουμένως, η ΑΔΕΔΥ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, πως «η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής «απάντησαν» αμέσως στο σημερινό αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμούς. Η «απάντηση» δόθηκε με τη σύλληψη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), Βαγενά Χρήστο και Μανουρά Ελένη. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και παραπέμπονται στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση. Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν για 3η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους».

tags: ΕΦΚΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)