to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:04 | 17.12.2012

Πολιτική

Καμία αύξηση στο ρεύμα – Μην εισπράττετε το χαράτσι

Συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30)


Η ανακοίνωση των Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια:


Οι μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, το οποίο όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν για θέρμανση, λόγω του ακριβού πετρελαίου, καθιστούν τις σκέψεις και μόνο για νέες αυξήσεις προκλητικές και απαράδεκτες.

Η σπουδή του υπουργού Οικονομικών να αξιώσει την είσπραξη  του χαρατσιού  στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.  

Οι  Πο­λί­τες Ενά­ντια στα Χα­ρά­τσια, ε­γκαί­ρως εί­χα­με ε­πι­ση­μά­νει ό­τι η τρόι­κα ε­σω­τε­ρι­κού εί­χε ε­πι­λέ­ξει να εκ­βιά­σει τους χι­λιά­δες πο­λί­τες που δυ­σκο­λεύο­νται να ε­ξα­σφα­λί­σουν την κα­θη­με­ρι­νή τους ε­πι­βίω­ση, που α­δυ­να­τούν να πλη­ρώ­σουν και αυ­τό το μέ­ρος του λο­γα­ρια­σμού που α­ντι­στοι­χεί στο ρεύ­μα, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας, για άλ­λη μια φο­ρά, τη ΔΕ­Η ως φο­ρο­μπη­χτι­κό εισ­πρα­κτι­κό μη­χα­νι­σμό, κα­τα­στρα­τη­γώ­ντας και το τε­λευ­ταίο ί­χνος νο­μι­μό­τη­τας.

Απέναντί του, όμως, θα βρει το κίνημα των πολιτών που θα επιβάλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την κατάργηση όλων των αντισυνταγματικών, άδικων και βάρβαρων χαρατσιών.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου  στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) και ζητάμε:

- Να σταματήσουν άμεσα τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, προβλήματα υγείας, σε άνεργους και γενικά, όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής.

- Οι διακανονισμοί να γίνονται με βάση και κοινωνικά κριτήρια.

- Να μην γίνει αποδεκτή η εντολή Στουρνάρα για είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών. Σε αυτή την περίπτωση θα κινηθούμε δικαστικά ζητώντας την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών.

- Να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για δωρεάν ηλεκτροδότηση  των 2 εκατομμυρίων οικονομικά αδύναμων καταναλωτών.


Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)