to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 24.07.2021

Πολιτική

«Καμία αποτίμηση και αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς να εστιάσουμε στη δεκαετία της χρεοκοπίας, της κρίσης και των τριών μνημονίων

«Σήμερα το 75% των Ελλήνων θέλει την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δύο στους τρεις όμως από αυτούς, δηλαδή το 50% των Ελλήνων, θέλει μια διαφορετική ΕΕ και μια διαφορετική Ελλάδα εντός της ΕΕ»


Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το CNN.gr και το Newsbomb σε μια αφιερωματική σειρά βίντεο με αφορμή τη συμπλήρωση της 40ετίας από τη μέρα που η χώρα μας εντάχθηκε στην –τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

Όπως σημειώνει ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ο απολογισμός αυτής της 40χρονης πορείας είναι θετικός».

Και μπορεί να υπήρξαν «εποχές αμφισβητήσεων, κρίσεων και αναταράξεων», αλλά «ένα 50% των Ελλήνων θέλουν την Ελλάδα εντός της ΕΕ», αν και «με μια διαφορετική ΕΕ και μια διαφορετική Ελλάδα μέσα εκεί».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη:


«Ο απολογισμός αυτής της 40χρονης πορείας ως ισοζύγιο είναι θετικός. Προσωπικά, ανήκω σε εκείνο το τμήμα της ελληνικής Αριστεράς που ήταν εξαρχής υποστηρικτικό στην ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.
Αυτή η σχέση και αυτή η πορεία, γνώρισε μια περίοδο μεγάλων κρίσεων,  αμφισβητήσεων και αναταράξεων, που εξηγούν και το χαμηλό ποσοστό της αποδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως έχει σήμερα.

Στο Ευρωβαρόμετρο όμως, θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα 75% των Ελλήνων που θέλει την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δύο στους τρεις όμως από αυτούς, δηλαδή το 50% των Ελλήνων, θέλει μια διαφορετική ΕΕ και μια διαφορετική Ελλάδα εντός της ΕΕ.

Νομίζω ότι καμία αποτίμηση και αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει αν δεν εστιάσουμε στη δεκαετία της χρεοκοπίας, της κρίσης και των τριών μνημονίων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)