to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 15.09.2014

Κοινωνία

«Καμία ανοχή σε κυβέρνηση & νεοναζί»: Αντιφασιστική διαδήλωση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Για την επέτειο του φόνου του Π.Φύσσα


Η αφίσα:

Η ανακοίνωση - κάλεσμα:

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι προφυλακίσεις ή οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αντιφασιστική δράση. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του μια κρίσιμη περίοδο, όπου απαιτείται μαζική και συντονισμένη δράση.

Με το Φαρμακονήσι στο αρχείο, τους δουλοκτήτες της Μανωλάδας απαλλαγμένους, τον ξυλοδαρμό κρατουμένων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, την αναίτια σύλληψη των Αφρικανών γυναικών, είναι προφανές ότι το κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες περίπου όπως τους αντιμετωπίζουν και οι χρυσαυγίτες. Επίσης, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου στα ρατσιστικά εγκλήματα, αλλά με κάθε τρόπο υποδαυλίζεται η ομοφοβία από επίσημα χείλη, με αποκορύφωμα τον βουλευτή της ΝΔ Νεράντζη που εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία.

Από την άλλη πλευρά, οι αποφυλακίσεις της Σκορδέλη και του Ματθαιόπουλου και οι συνεχείς καθυστερήσεις της δίκης, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε παρέλευση του 18μηνου και αποφυλακίσεις, έχουν διαλύσει κάθε αυταπάτη ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής «έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης». Οι δε κυβερνητικές προθέσεις, σε σχέση με το νέο ποινικό κώδικα, να αποτελεί προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό μιας οργάνωσης ως εγκληματικής το οικονομικό όφελος (!), οδηγούν στην απαλλαγή των χρυσαυγιτών για πολλά από τα εγκλήματά τους!

Όλα αυτά έχουν δώσει θάρρος στη ναζιστική συμμορία. Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν πολλές επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, αλλά και βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, μια κοινωνική δομή με πολυετή παρουσία και ευρεία αποδοχή, μάλιστα με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής. Η ακροδεξιά ανασύνθεση, χάριν επιβίωσης της κυβέρνησης, έχει ήδη συνέπειες σε ανθρώπινα κορμιά...

Όταν το κράτος είναι τόσο φιλικό προς τους χρυσαυγίτες και τις ιδέες τους, η ευθύνη να μην τους αφήσουμε χώρο στο δρόμο και το δημόσιο λόγο είναι εξ ολοκλήρου δική μας. Πέρσι το αντιφασιστικό κίνημα απέδειξε ότι μόνο αυτό θέλει και μπορεί να κλείσει τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί.

Συμμετέχουμε όλοι στις αντιφασιστικές δράσεις που διοργανώνονται, επειδή ο φασισμός και το κυβερνητικό φλερτ μαζί του, απειλούν τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα όλων. Επειδή πρέπει να κόψουμε τη φόρα στην Χρυσή Αυγή που επιχειρεί να ξαναβρεί χώρο με τα τάγματα εφόδου της. Επειδή δεν θα αφήσουμε το αίμα του Παύλου να ξεχαστεί και οι δολοφόνοι του να πέσουν στα μαλακά.

Στις 18 Σεπτέμβρη, πλημμυρίζουμε τους δρόμους του Κερατσινίου, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων όπου διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη

Αντιφασιστική Διαδήλωση, 18:30, άγαλμα Βενιζέλου

Φυλακή στους νεοναζί - Καμιά ανοχή!

Καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς που στηρίζουν τους δολοφόνους!

STOP σε κρατικές διακρίσεις και αστυνομικές/φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και ΛΟΑΤ - Ίσα δικαιώματα για όλους!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)