to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 06.05.2022

Κοινωνία

Κάλυμνος: 19χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της στην αστυνομία, την έδιωξαν και κατέληξε κατηγορούμενη

Στην Κάλυμνο μία φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να την αποτρέπουν από το να καταθέσει μήνυση, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως δράστη


Μία 19χρονη κοπέλα κατήγγειλε το βιαστή της στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου αλλά οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να μην καταθέσει μήνυση λέγοντας ότι θα βρει τον μπελά της κι αντιπροτείνοντας να κάνουν... συστάσεις στον φερόμενο δράστη για να μην το ξανακάνει, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Σταματία Μάρκου.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 6/5 στο Mega η τελευταία τόνισε πως αφού οι αστυνομικοί απέτρεψαν την κοπέλα με πολλούς τρόπους φοβίζοντάς την, εκείνη έφτασε στην Αθήνα για να προχωρήσει στη μήνυση στο α.τ. Περιστερίου και να επιστρέψει με την μητέρα στο νησί, καθώς στο μεσοδιάστημα είχε δεχτεί απειλές από τον άνδρα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, χθες το θύμα δέχτηκε επίθεση έξω από το Πανεπιστήμιο όπου φοιτά από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή. Όταν η 19χρονη πήγε στο α.τ. Καλύμνου για να καταγγείλει το περιστατικό οι αστυνομικοί προσπαθούσαν επί τρεις ώρες να τη μεταπείσουν γιατί η συγγενής του θύματος θα έκανε επίσης μήνυση και θα αναγκάζονταν να της περάσουν χειροπέδες.

Κι έτσι έγινε αφού η αδελφή του άνδρα υπέβαλε μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας, η οποία συνελήφθη χθες βράδυ και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα Κω, όπως αναφέρει η δικηγόρος που ζήτησε παρέμβαση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για να λήξει ο εφιάλτης της 19χρονης.

Στη συνέχεια, σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το α.τ. Καλύμνου «κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να δοθεί προτεραιότητα και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα και αν προκύψουν ευθύνες για τους αστυνομικούς να παραπεμφθούν για επιβολή κυρώσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)