to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 09.03.2017

Κοινωνία

Καλύφθηκαν όλα τα κενά των γιατρών στις ΜΕΘ της Κρήτης

«Με την τοποθέτηση των 8 ιατρών, στα νοσοκομεία του νησιού, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε όλες τις οργανικές κλίνες των ΜΕΘ της Κρήτης» επεσήμανε η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.


Καλύφθηκαν όλα τα κενά στις θέσεις των ειδικευμένων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του νησιού, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποδιοικήτρια της 7ης υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη, με την τοποθέτηση 8 ειδικευμένων γιατρών, για εξειδίκευση στις ΜΕΘ, στις δομές υγείας της Κρήτης.Τέσσερις από τους γιατρούς αυτούς τοποθετούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο στο «Βενιζέλειο» και από ένας στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ρεθύμνου.

«Με την τοποθέτηση των 8 ιατρών, στα νοσοκομεία του νησιού, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε όλες τις οργανικές κλίνες των ΜΕΘ της Κρήτης» επεσήμανε η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Η κ. Γιακουμάκη αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα των ΜΕΘ των νοσοκομείων του νησιού επισημαίνοντας ότι στο Βενιζέλειο είναι αναπτυγμένες οκτώ κλίνες και υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθεί ακόμη μία κλίνη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι αναπτυγμένες δώδεκα κλίνες και υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης ακόμη τεσσάρων κλινών, στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Χανίων έχουν αναπτυχθεί επτά στο καθένα, δηλαδή το σύνολο των Οργανικών θέσεων τους, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχουν αναπτυχθεί 6 και υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον δύο με τρεις.

Σύμφωνα με την ίδια, «το πρόβλημα αφορά κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις αφορά και το ιατρικό προσωπικό, που χρειάζεται ιδιαίτερη ενίσχυση όπως στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο όπου προσλάβαμε έξι γιατρούς».

Όπως είπε, στον 'Αγιο Νικόλαο το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας, πως τώρα, ήταν η πρώτη φάση, που αφορά τους γιατρούς. «Έπεται και η δεύτερη φάση που θα αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό και τότε θα είμαστε σε θέση να αναπτύξομε όλες τις οργανικές κλίνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ήδη, πρόσθεσε, με τους νέους γιατρούς θα αναπτυχθούν κρεβάτια και στο ΠΑΓΝΗ αλλά και με μια κλίνη στο «Βενιζέλειο» με βάση τον οργανισμό του.

Ακόμη η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Γιακουμακη επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στις ΜΕΘ μόνο κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου λόγω της γρίπης που υπήρξαν αυξημένα περιστατικά. Επίσης, τόνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμων αλλά και επικουρικών γιατρών στις ΜΕΘ «και με αυτό τον τρόπο έχουμε κατά βάση αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τους γιατρούς». «Υπάρχει ακόμη», είπε «το θέμα με το νοσηλευτικό προσωπικό» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και αυτό θα αντιμετωπισθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας. Είμαστε καλυμμένοι,ενώ ήδη δημοσιοποιήθηκε και η πρόσληψη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμη μιας γιατρού εντατικολόγου»

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)