to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 20.02.2018

Πολιτική

«Κάλπικες» ειδήσεις και προστατευόμενοι εγκαλούμενοι

Η υπόθεση της Novartis και η αυριανή διαδικασία στη Βουλή απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων με επίκεντρο τα περί σκευωρίας και «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Την... τιμητική τους είχαν οι ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «μάχη» για τις κάλπες, οι μηνύσεις Ευ. Βενιζέλου και Άδ. Γεωργιάδη και οι δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup, το Μακεδονικό, οι δεκαεπτά Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες, η επικείμενη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ, οι εξελίξεις στη Συρία, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

Με δέκα κάλπες η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis

Την Τρίτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση της ΝΔ, να μην αφορά πρόσωπα η επικείμενη ψηφοφορία για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς θα έχει τους λόγους του να φοβάται την ψηφοφορία για τη Novartis»

«Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως για ακόμη μία φορά κρύβεται πίσω από προσχήματα επί της διαδικασίας για να εμποδίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)


 

Τετ α τετ Τσίπρα - Μέρκελ την Παρασκευή

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες σε Αιγαίο και Μεσόγειο και τόνισε την ανάγκη λύσης του θέματος της ΠΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος. (αναλυτικά)


 

Spiegel: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους»

Η έρευνα για το σκάνδαλο ξεκίνησε πριν περισσότερο από ένα χρόνο, όμως, όπως τονίζει το Spiegel, κανείς στην Ελλάδα δεν ήταν προετοιμασμένος για το σοκ που θα προκαλούσαν οι αποκαλύψεις στην ελληνική κοινωνία και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. (αναλυτικά)

 


Eurogroup: «Εξαιρετικά τα νέα» για την Ελλάδα 

«Τώρα η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σημειώνοντας ότι μόλις οι θεσμοί επιβεβαιώσουν την ολοκλήρωση και των δύο τελευταίων προαπαιτούμενων, θα προχωρήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, εκταμίευση η οποία, σύμφωνα με τον Κλ. Ρέγκλινγκ, θα μπορέσει να υλοποιηθεί μετά τα μέσα Μαρτίου. (αναλυτικά)


 

Έμπλεξαν οι «γραμμές» στη ΝΔ

Την ώρα που ο Κ. Καραγκούνης δηλώνει ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής στην υπόθεση Novartis, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από την αυριανή ψηφοφορία. (αναλυτικά)


 

Οι 12 σημαντικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τις 12 σημαντικές παρεμβάσεις, επιπλέον της εμβληματικής σημασίας που έχει η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσίασε ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Μάριο Σεντένο: Η ΕΕ θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα και ενδεχομένως να προχωρήσει ακόμα και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild. (αναλυτικά)




 

Bελτιώθηκε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας το 2017

Έλλειμμα μειωμένο κατά 418 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016 εμφάνισε το 2017 το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας. (αναλυτικά)


 

Στο ΕΣΠΑ το πιλοτικό σύστημα τοποθέτησης 170.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της ζήτησης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών και μικρών καταναλωτών και εφαρμογής έξυπνων δικτύων». (αναλυτικά)



«Δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας»

«Οι ανησυχίες που εκφράζουν από κοινού ΚΕΔΕ, ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΥΝ μοιάζουν να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει το υπουργείο, με αφορμή το ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων. (αναλυτικά)


 

Δικαίωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στη «μάχη» με εργολαβική εταιρεία

Κερδισμένο βγαίνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τον «πόλεμο» με εταιρία καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης η οποία είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να μην προχωρήσουν οι προσλήψεις 199 ατόμων απευθείας από το νοσοκομείο. (αναλυτικά)


 

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 που στοχοποιήθηκε από φασίστες

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Στέλιος Νικητόπουλος, ο οποίος με αφορμή το συλλαλητήριο για το όνομα της πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, στοχοποιήθηκε από φασιστικά και ακροδεξιά στοιχεία. (αναλυτικά)


 

Οριστική λύση για το Θεατρικό Μουσείο

Ο χώρος που θα στεγάσει το νέο Θεατρικό Μουσείο είναι το νεοκλασικό κτίριο της οδού Σταδίου 47, κληροδότημα Αλεξάνδρου Σούτζου, το οποίο θα παραχωρηθεί, βάσει συμφωνίας, από την Εθνική Πινακοθήκη στο ΥΠΠΟΑ. (αναλυτικά)


 

Αναμορφώνεται το Κυριαζίδειο κτίριο του νοσοκομείου Σωτηρία από την Περιφέρεια Αττικής

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)