to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 30.03.2017

Κοινωνία

Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τη χρυσαυγίτικη παράταξη στο σωματείο εργαζομένων του Δ. Θεσσαλονίκης

Από τις 8 το πρωί προσέρχονται οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο όπου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ και στην ΕΔΟΘ. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να μην επιτραπεί η συμμετοχή του ψηφοδελτίου της χρυσαυγίτικης παράταξης έφερε εντάσεις και παραιτήσεις μεταξύ των μελών της εφορευτικής επιτροπής ενώ «μπλόκο» έβαλε και το δικαστήριο στη χρυσαυγίτικη παράταξη που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του.


Απορρίφθηκε εκ νέου από τη δικαιοσύνη η προσφυγή της χρυσαυγίτικης παράταξης “Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων” η οποία ζητούσε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την ακύρωση των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι χρυσαυγίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου να μην επιτρέψει την υποψηφιότητα της συγκεκριμένης παράταξης στις εκλογές. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει την προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε για την ακύρωση των εκλογών όπως είχε συμβεί και πριν από λίγες ημέρες όταν για τον ίδιο λόγο τα μέλη της ακροδεξιάς παράταξης είχαν προσφύγει ξανά στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Οι κάλπες έχει προγραμματιστεί να κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα. Στις εκλογές συμμετέχουν οι παρατάξεις: «Δύναμη Ενότητας», Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση (ΑΔΗΚ), «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ), «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση» και «Η Ελπίδα Έρχεται».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να μην επιτραπεί η συμμετοχή του ψηφοδελτίου της χρυσαυγίτικης παράταξης έφερε εντάσεις και παραιτήσεις μεταξύ των μελών της εφορευτικής επιτροπής ενώ «μπλόκο» έβαλε και το δικαστήριο στη χρυσαυγίτικη παράταξη που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του.

Οι κάλπες έχει προγραμματιστεί να κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα. Στις εκλογές συμμετέχουν οι παρατάξεις: «Δύναμη Ενότητας», Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση (ΑΔΗΚ), «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ), «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση» και «Η Ελπίδα Έρχεται».

Από τις 8 το πρωί προσέρχονται οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο δημαρχείο όπου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ και στην ΕΔΟΘ. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία είναι ικανοποιητική και θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα. Τα 2.170 μέλη του ΣΕΔΘ καλούνται να επιλέξουν μεταξύ έξι ψηφοδελτίων: «Δύναμη Ενότητας», «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση», «Ελπίδα έρχεται» και «Ωραία Ελένη».

Παρά την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να επιβάλει την συμμετοχή της στις εκλογές, η Εφορευτική Επιτροπή η οποία εκλέχθηκε από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, δεν συμπεριέλαβε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, σεβόμενη και την σχετική δεσμευτική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου η οποία απέκλεισε τη συμμετοχή της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης υπογραμμίζοντας πως προσκρούει ευθέως στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και από το καταστατικό του Συλλόγου. 

Από την πλευρά της η παράταξη της Χρυσής Αυγής είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας από το δικαστήριο να τους επιτραπεί με προσωρινή διαταγή η συμμετοχή τους στις εκλογές. Το αίτημα εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη και απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή οπότε έληγε η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων, η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη» παρά τη δικαστική απόφαση, προσήλθε στην εφορευτική επιτροπή και κατέθεσε με εξώδικο το δικό της ψηφοδέλτιο. Χθες το μεσημέρι, οπότε και ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν στις εκλογές και δεν συμπεριλαμβάνεται το ψηφοδέλτιο της παράταξης της Χρυσής Αυγής, κατατέθηκαν εκ νέου ασφαλιστικά μέτρα, η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδικάζεται σήμερα και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το μεσημέρι.

Κλείνοντας όσον αφορά την Εφορευτική Επιτροπή, υπενθυμίζεται πως τέσσερα από τα πέντε μέλη είχαν παραιτηθεί και είχε παραμείνει μόνο ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ωστόσο, μετά και την δικαστική απόφαση, τις παραιτήσεις ανακάλεσαν δύο από τα τέσσερα παραιτηθέντα μέλη- οι εκπρόσωποι από την «Δύναμη Ενότητας» και την «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση»- και έτσι η σημερινή εκλογική διαδικασία εξελίσσεται με τρία μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.







(με πληροφορίες από dailythess και stokokkino.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)