to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 16.03.2016

Κοινωνία

Καλώς τους! Η ιδρυτική διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες με τον φακό του left.gr

Η ιδρυτική παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες «Καλώς τους» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 10). To left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας ήταν εκεί.


Δείτε εδώ φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα από την ιδρυτική παρουσίαση του «Καλώς τους»

Η ομιλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

Η ομιλία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά:

Η ιδρυτική διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, που στόχο έχει στη σημερινή περίοδο που διανύουμε να μη βρεθεί κανένας πρόσφυγας μόνος απέναντι στην κρίση, στην πείνα και την έλλειψη στέγης, παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, παρουσία των υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Με κεντρικό σύνθημα "Καλώς τους", άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης, του αθλητισμού, της αυτοδιοίκησης, της παιδείας και των κινημάτων αλληλεγγύης έβαλαν πρώτοι την υπογραφή τους στη συγκεκριμένη διακήρυξη (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).

«Το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί ένα σχέδιο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των προσφυγόπουλων για όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ οργανώνουμε την υποδοχή, φιλοξενία και εγκατάσταση των προσφύγων στη χώρα. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά γι όλους αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Ειδομένη «ντροπή για την Ευρώπη».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς είπε ότι το προσφυγικό πρόβλημα είναι μια παγκόσμια πρόκληση που μπορεί να δοκιμάσει τη χώρα μας για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. Σημειώνοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν εμπλέκεται ευθέως, αλλά στο βαθμό που ο πολιτισμός αποτελεί συνθήκη ζωής, ανέφερε ότι το υπουργείο κινητοποιεί καλλιτέχνες και διανοούμενους, ώστε να μπορέσουν με οποιοδήποτε τρόπο να προσφέρουν.

Σε αυτό το σημείο προανήγγειλε για τις αρχές Απριλίου μια μεγάλη συναυλία στο ΣΕΦ με χαμηλό εισιτήριο, ενώ ανέγνωσε ένα ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες και διανοούμενους όλου του κόσμου, στο οποίο υπάρχουν αναφορές στο κλείσιμο των συνόρων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Έλληνες για τη φιλοξενία των προσφύγων. Την εκδήλωση προλόγισε ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε πριν τρεις εβδομάδες και η οποία δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει ή να καθοδηγήσει κανέναν (διαβάστε αναλυτικά).

Ο πιο ανοιχτόκαρδος ελληνικός χαιρετισμός  από το Κοινωνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Η Κατερίνα Αρβανίτη στη Σάμο άνοιξε το σπίτι της στους πρόσφυγες, έκανε την αγκαλιά της, όπως λέει, κέντρο υποδοχής. «Ακόμα κι αν δεν είμαι εγώ εκεί, θα βρουν κάτι να φάνε, κάτι να φορέσουν. Όταν είμαι εκεί, θα μπουν μέσα όλοι. Δεν μένει κανένας έξω. Αντιμετώπισα ναυάγιο. Αυτό ήταν το χειρότερο της ζωής μου. Νύχτα ώρα. Δεν είδαν τα μάτια μου, άκουσαν τα αυτιά μου. Τα έντεκα χαθήκανε. Τα δεκατρία ζήσανε. Το παιδάκι το ένα ήταν δυόμιση χρόνων, αλλά όταν το έβγαλα νόμιζα ότι ήταν μωρό. Έβλεπες ένα βαρύ πράγμα και δεν καταλάβαινες τι ήτανε. Πήρα μια λεκάνη να το βάλω μέσα σιγά σιγά, δεν πρέπει απότομα, κι έγινε θαύμα. Το παιδί μεγάλωσε. Το βράδυ είναι το πρόβλημα, τους δίνουν παλιόβαρκες. Κι ακούς τη νύχτα τα ουρλιαχτά, δεν ξέρεις τι να κάνεις. Με το λιμενικό έχω γίνει φίλος, τους ειδοποιώ. Έχω κι εγώ μια σφυρίχτρα για να καταλαβαίνουν ότι κάποιος είναι κοντά τους, κάποιος τους ακούει. Πήρα όμως και πολύ μεγάλη χαρά. Μόλις τους δίνεις ένα ποτήρι γάλα, αισθάνονται ότι βρίσκονται στον τόπο τους. Ο απολογισμός γίνεται το βράδυ. Τότε αισθανόμουν τι πήρα και τι έδωσα στη μέρα. Έδωσα αλλά πιο πολλά πήρα. Είμαι 72 χρόνων. Αν μπορώ εγώ, μπορούν τα παιδιά να το κάνουν καλύτερα από εμένα. Μια αγκαλιά δεν στοιχίζει. Μια καλημέρα δεν στοιχίζει».

«Καλώς τους» στους πρόσφυγες είπαν εχθές, 16 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νικ. Φίλης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Μπαλτάς, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο πρωτοσύγκελος π. Συμεών, ο περιφερειακός εκπρόσωπος για τη Νότια Ευρώπη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Giovanni Lepri, πλήθος εκπροσώπων της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και πολίτες από την πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης, στην ιδρυτική παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Όπως εξήγησε ο συντονιστής του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Νίκος Μπελαβίλας, ο στόχος του δεν είναι να υποκαταστήσει ή να καθοδηγήσει όσους ήδη προσφέρουν πολύτιμο έργο αλλά «να συμβάλει με κάθε τρόπο, σε κάτι που φαίνεται εξίσου σημαντικό και απολύτως αναγκαίο αυτή τη στιγμή»: να διαδώσει το ανθρωπιστικό μήνυμα που σηκώνει η Ελλάδα και οι πολίτες της εν μέσω μιας σκληρής οικονομικής κρίσης, να στηρίξει με δράσεις τους χιλιάδες αλληλέγγυους πολίτες και εργαζόμενους, να μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα την έκκληση των προσφύγων για προστασία και αξιοπρέπεια.

Το Κοινωνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες φιλοδοξεί να γίνει μια πλατφόρμα συνεργασίας και συνεννόησης για δουλειά μεταξύ όσων τους ενώνει ένας κοινός σκοπός. Όπως σημείωσε η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, έρχονται «οι στιγμές όταν οι άνθρωποι βγαίνουν από το σύνηθες, όπου τα μεγάλα ρεύματα από την ιστορία και την κουλτούρα ενώνονται και συναινούμε για το ίδιο σημείο, που είναι ο ανθρωπισμός». Fraternité σημαίνει αδελφοσύνη.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νικ. Φίλης επεσήμανε το ανθρωπιστικό καθήκον απέναντι σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας την ειρήνη. Ο κ. Φίλης ανακοίνωσε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο σε συνεργασία με την UNICEF και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των γονιών τους, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και την συναισθηματική ενδυνάμωση τους, όπως επίσης την παροχή βασικών δεξιοτήτων γραμματισμού, ώστε να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας των προσφύγων.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτάς σημείωσε ότι «καλούμαστε ως χώρα να ανταποκριθούμε σε επίπεδο κυβέρνησης και κράτους, σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων και τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλούμαστε να ανταποκριθούμε και στην κλίμακα της ίδιας της κοινωνίας η οποία -ανεξάρτητα από θεσμούς- εθελοντικά πράττει» τονίζοντας ότι για πρώτη φορά οι πολίτες προσφέρουν αλλά και συνεργάζονται με το κράτος για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Επιπλέον, το υπουργείο Πολιτισμού πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε καλλιτέχνες και διανοούμενους διεθνώς, μέσω ανοιχτής επιστολής του υπουργού κ. Αρ. Μπαλτά, ζητώντας τους να σταθούν αρωγοί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Giovanni Lepri μοιράστηκε την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Η λέξη φιλοξενία δεν είναι ένας τεχνικός όρος, όπως συχνά χρησιμοποιείται, αλλά ένα συναίσθημα. Φιλοξενία στην Ελλάδα σημαίνει αλληλεγγύη». Ο κ. Lepri ευχαριστώντας τους Έλληνες πολίτες δήλωσε ότι η πολιτεία μπορεί να υπολογίζει στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ότι εδώ «η φιλοξενία είναι ισχυρότερη από τον φόβο. Τον έχει νικήσει».

Ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός χαιρέτισε την ιδρυτική παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες «Καλώς Τους» μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος καθώς βρίσκεται στη Βαρκελώνη σε συνάντηση με τη δήμαρχο Ada Colau για τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων της Ευρώπης που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Αλεξόπουλος από την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών που βρίσκεται διαρκώς στο λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι οι οργανώσεις και οι άνθρωποι που στέκονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων, ήταν οι ίδιοι που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών βρίσκονταν πάντα δίπλα στο πλευρό οποιουδήποτε πολίτη το είχε ανάγκη και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες «να βγουν μπροστά, να υποδεχτούν τους πρόσφυγες».

Εκπροσωπώντας την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο πρωτοσύγκελος π. Συμεών σημείωσε ότι καθημερινά εδώ και 7 χρόνια διατίθενται 18.000 μερίδες φαγητού μόνο στην Αρχιεπισκοπή, ενώ συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης η εκκλησία συνδράμει στα νησιά όπου έχουν διανεμηθεί 88.000 μερίδες φαγητού, 40.000 πακέτα ειδών πρώτης ανάγκης, 15.000 υπνόσακοι και κατασκευάστηκαν με πρόνοια της εκκλησίας υποδομές στη Σάμο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης και Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, Επίσης, με σύντομες παρεμβάσεις τοποθετήθηκαν ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, κλείνοντας τις παρεμβάσεις, συμπλήρωσε «στο χώρο του αθλητισμού έχουμε πάρει το μάθημα της ισότητας. Ειδικά στο μπάσκετ, έχουμε μάθει ότι μια πάσα κάνει δυο χαρούμενους. Πιθανόν οι παππούδες μας να είχαν το ίδιο πρόβλημα. Συνεργασία και αλληλεγγύη είναι τα δυο πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να νικήσουμε. Να μάθουμε στους πρόσφυγες να αγαπούν την Ελλάδα και να μεταφέρουν τα μηνύματά μας σε όλο τον κόσμο».

Η διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες «Καλώς Τους» είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.KalosTous.gr και όπως αναφέρεται στο μήνυμά: «Σας καλούμε να συνυπογράψουμε και να διαδώσουμε αυτή την έκκληση, να συμμετάσχουμε σε κάθε δράση που αποσκοπεί σε αυτή την κατεύθυνση, να συντονιστούμε για την όσο πιο αποτελεσματική, αλληλέγγυα και ανθρώπινη αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού ζητήματος. Καλώς ήρθατε, πρόσφυγες!»

Ακολουθεί ο κατάλογος με τις συμμετοχές και τις συνυπογραφές. Ήδη έχει ξεκινήσει η καμπάνια και στο εξωτερικό με την υπογραφή του Etienne Balibar και άλλων πανεπιστημιακών που αναλαμβάνουν σειρά πρωτοβουλιών για το «Καλώς τους» στην Ευρώπη.

Συμμετοχές -  Συνυπογραφές

  • Νίκος Φίλης – Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

  • Αριστείδης Μπαλτάς – Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού

  • Θεανώ Φωτίου – Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • Giovanni Lepri  - Περιφερειακός Εκπρόσωπος για τη Νότια Ευρώπη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

  • Πρωτοσύγκελος Συμεών – Εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

  • Τάσος Κουράκης – Α' Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων

  • Λευτέρης Ιωαννίδης - Δήμαρχος Κοζάνης

  • Σπύρος Γαληνός – Δήμαρχος Λέσβου

  • Γιάννης Λαγουδάκης – Δήμαρχος Περάματος

  • Παναγιώτης Γιαννάκης – Πρώην καλαθοσφαιριστής, Προπονητής

  • Ηλίας Λιβάνης - Εκδότης

  • Κατερίνα Αρβανίτη – Εθελόντρια/ Σάμος

  • Σωτήρης Αλεξόπουλος - Παμπειραϊκή  Πρωτοβουλία  για  τους  Πρόσφυγες

  • Φώτης Ανδρεόπουλος - Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

  • Ειρήνη Αγαθοπούλου – Πρόεδρος ΚΕΘΙ

  • Σταύρος Κυραμαργιός  - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

Πανεπιστημιακοί:

  • Γιώργος Αγγελόπουλος, Επίκ. Καθηγητής ΑΠΘ

  • Μαίρη Μαυρή Βαβαγιάννη – Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

  • Etienne Balibar, Ομ. Καθηγητής Université de Paris-Ouest Nanterre France

  • Wendy Brown, Καθηγήτρια Berkeley University USA

  • Sandro Mezzadra, Καθηγητής Bologna University Italy

  • Nίκος Μπελαβίλας, Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ

  • Αντωνία Νούσια, Καθηγήτρια London South Bank University UK

  • Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Καθηγητής ΠΑΜΑΚ

  • Γεωργία Πετράκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο

  • Saskia Sassen, Καθηγήτρια Columbia University USA

  • Νίκος Χρυσηίδης, Καθηγητής Southern Connecticut State University, USA

Πολιτισμός:

  • Ορφέας Αυγουστίδης - ηθοποιός

  • Μαρία Κανελλοπούλου  - ηθοποιός

  • Γιώργος Κιμούλης  - ηθοποιός

  • Ελισάβετ Κωνσταντινίδη  - ηθοποιός

  • Ελένη Κρίτα  - ηθοποιός

  • Αργύρης Πανταζάρας  - ηθοποιός

  • Μάνια Παπαδημητρίου  - ηθοποιός

  • Όμηρος Πουλάκης  - ηθοποιός

  • Ηλέκτρα Τσακαλία  - ηθοποιός

  • Κώστας Φαλελάκης  - ηθοποιός

  • Άννα Χατζησοφιά – συγγραφέας , ηθοποιός

***

  • Βιλελμίνη – Βίλμα Ανδριώτη – χορογράφος - σκηνοθέτης

  • Παντελής Δεντάκης - σκηνοθέτης

  • Αγγελική Γκιργκινούδη - σκηνοθέτης

  • Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος - σκηνοθέτης

  • Μανούσος Μανουσάκης - σκηνοθέτης

  • Μπουμπουλίνα Νικάκη – θέατρο, διαπολιτισμικός διάλογος

  • Σταύρος Ψυλλάκης - σκηνοθέτης

***

  • Αβατάγγελος Μιχάλης - στιχουργός

  • Γιώργος Ανδρέου – συνθέτης

  • Σταύρος Γασπαράτος – συνθέτης

  • Φοίβος Δεληβοριάς – συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής

  • Δώρος Δημοσθένους – τραγουδιστής

  • Στάθης Δρογώσης – τραγουδοποιός

  • Γιάννης Κ. Ιωάννου  - συνθέτης

  • Παναγιώτης Καλατζόπουλος - συνθέτης

  • Αντώνης Πλέσσας – συνθέτης

  • Μανώλης Φάμελλος - μουσικός

  • Μαρία Φαραντούρη  – τραγουδίστρια

**

  • Ρέα Γαλανάκη - Συγγραφέας

  • Μαρία Ευσταθιάδη – Συγγραφέας

  • Άρης Μαραγκόπουλος  - Συγγραφέας

  • Θωμάς Τσαλαπάτης - Ποιητής

  • Έφη Γιαννοπούλου – Μεταφράστρια

  • Κωνσταντίνος Πολιάς Δρ. Φιλοσοφίας - ΑΣΚΤ

Αυτοδιοίκηση:

  • Χρήστος Καπάταης – Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας

  • Γιώργος Γαβρίλης – Αντιπεριφερειάρχης Πειριαιά

  • Ελένη Δημοπούλου - Εντ. Περιφ. Σύμβουλος Τουριστικής Προβολής Περ. Αττικής

  • Μαρία Γιαννακάκη – Περιφερειακή Σύμβουλος

  • Βασίλης Καρνάκης – Δήμος Περάματος

  • Καίτη Κυλάκου – Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού

  • Γιώργος Μακρυνός - Πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Κορυδαλλού - Πρόεδρος  Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Υγείας

Συνδικαλισμός:

  • Χρήστος Γιαμπουράνης - Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Αθήνας

  • Γεράσιμος Σπετσιέρης - Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

  • Τάσος Μπότσιος - Ηχολήπτης /ΔΣ ΣΤΑΖΟΕ

  • Γιώργος Ρουπάκας - Ηχολήπτης /ΔΣ ΣΤΑΖΟΕ

  • Γιώτα Λαζαροπούλου – Σωματείο Εθνοdata

  • Αναστασία Φρατζεσκάκη – Μέλος ΟΜΥΛΕ

Δομές Αλληλεγγύης  - Εθελοντισμός:

  • Τριανταφύλλου  Παύλος

  • Ερβίν  Σέχου – ΑRSIS

  • Λαζαρδάς  Θανάσης

  • Ψαλιδάκος  Πούλος

  • Μπαφούνη  Ευαγγελία

  • Τζιώρη  Σταυρούλα

  • Κυριακάκου  Γεωργία

  • Διακουμάκος  Περικλής

  • Σαβρανάκης  Γιώργος - Δομή Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού

  • Ασγούρ  Μαρία - Εθελόντρια ΑΣΜΠ

  • Γαλάτης  Εμμανουήλ

  • Λάμπρου  Θεόδωρος

  • Βουτυράκος  Παναγιώτης

  • Γερωνυμάκης  Στέλιος

  • Κατσή  Χαρά

  • Σαριδάκη  Μαρία

  • Αδαμοπούλου  Μαίρη

  • Κοκόσης  Κωνσταντίνος – ΚΙΦ Αθήνας

  • Κομιτόπουλος  Τάσος

  • Τσιλικάκος  Θωμάς

  • Ιγνατιάδης  Θεολόγος

  • Παρασκευοπούλου Καλλιόπη - ΑΣΜΠ - ΚΙΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Χαϊδάς Γιώργος

  • Γκρουτζιέν  Άννα - Ψυχολόγος - ΚΙΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Τηλιάκου  Άννα -  ΑΣΜΠ

  • Ντόρις  Αργαλιά

  • Ραυτόπουλος  Γεράσιμος

  • Συρίγος  Απόστολος

  • Παπαποστόλου  Απόστολος

  • Τσάκος  Βαγγέλης - Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης  Πολιτών  Ιλίου

  • Πατεράκης  Αποστόλης - Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης  Πολιτών  Ιλίου

  • Αρχοντή Σοπίδου

  • Μάγδα Ρουμανέα – Μαλάμη - Τρένο της Αλληλεγγύης

  • Έλενα Χατζημιχάλη -  Κοινωνικό Ιατρείο Πειραιά

  • Σεβαστή Μωραϊτίνη - Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

  • Αλεξάνδρα Τζιμογιάννη – Ιωαννίδου Γιατρός – Κοινωνικό Ιατρείο Χαλανδρίου – Αλληλεγγύη Μελισσίων Πεντέλης

  • Πανάγος Γεωργόπουλος

  • Αναστασία Θωμοπούλου

  • Γεράσιμος Ραυτόπουλος - Αλληλεγγύη Πειραιά

  • Απόστολος Συρίγος

  • Απόστολος Παπαποστόλου

  • Κώστας Αθανασόπουλος

  • Τακουή Μινασιάν - Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά

  • Ηλίας Δασκαλόπουλος – Αλληλεγγύη για Όλους

Βουλευτές:

  • Γεωργία Γεννιά

  • Αννέτα Καββαδία

  • Ελένη Σταματάκη

  • Παναγιώτα Κοζομπόλη


 

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί βρίσκεται η διακήρυξη τους Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και η ανοιχτή ηλεκτρονική υπογραφή.

http://kalostous.gr/ypografes/

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)